O čemu danas odlučuje Nadzorni odbor Hajduka?

Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas će se u Splitu (u javno nedefiniranom terminu) sastati šesteročlani Nadzorni odbor Hajduka kako bi članovi istog, prema službenoj objavi predsjednika klupskog tijela Benjamina Perasovića, raspravili i donijeli odluku o ostavci predsjednika Uprave Marina Brbića.

Podsjetimo, Marin Brbić je ostavku na mjesto predsjednika kluba podnio 13. ovog mjeseca kada je i teoretski postalo jasno da Hajduk nema mogućnost završiti na drugom mjestu prvenstvene ljestvice, što je sam predsjednik Hajduka označio kao primarni cilj u aktualnoj sezoni te uz to u slučaju neostvarenja istog najavio i vlastiti odlazak.

Nastavno na ovaj razvoj događaja šira nogometna javnost se ‘zabavlja’ polemiziranjem o tome hoće li Nadzorni odbor kluba prihvatiti ili odbiti ostavku Marina Brbića. Pravno gledano takva dilema danas uopće ne postoji, a jedino o čemu bi nadzornici, prema trenutno javno dostupnim informacijama, pravno gledano mogli raspravljati jest natječaj za budućeg predsjednika uprave.

Naime, prema Zakonu o trgovačkim društvima ne postoji mogućnost prihvaćanja ili odbijanja ostavke predsjednika ili člana uprave društva od strane nadzornog odbora. Kada član uprave podnese ostavku nadzornom odboru ista stupa na snagu odmah, osim u slučaju da je u izjavi o ostavci naveden razlog zbog kojeg se stupanje ostavke na snagu odgađa te u tom slučaju ista postaje konačna četrnaest dana nakon podnošenja.

Ono o čemu NO Hajduka danas može raspravljati jest eventualno prihvaćanje povlačenja ostavke od strane predsjednika kluba i to je, pravno gledano, jedini način da Marin Brbić i nakon današnjeg dana nastavi s poslom u splitskom prvoligašu.

Naravno, sve navedeno je čisto pravni kontekst današnjeg sastanka nadzornog odbora Hajduka. Uvijek postoji mogućnost, što sigurno nije rijetkost u trgovačkim društvima, da nadzornici i predstavnik uprave razgovorom i analizom trenutne situacije dođu do zaključka da je najbolje rješenje za klub da se ostavka formalno povuče i ta odluka prihvati.

Kakva će u konačnici biti odluka nadzornog odbora Hajduka i o čemu su uopće (formalno) odlučivali saznat ćemo danas, vrlo vjerojatno, u večernjim satima.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter