Nogometni savez Županije splitsko-dalmatinske usklađuje se sa Zakonom o sportu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Prema pisanju Dalmatinskog portala Nogometni savez Županije splitsko-dalmatinske na skupštini koja će se održati u utorak 13. prosinca glasovat će o promjenama statuta kojima bi svoje djelovanje uskladio sa izmjenama i dopunama Zakona o sportu koje su stupile na snagu u ljeto 2015. godine, a rok prilagodbe je istekao u veljači ove godine.

Vijest dolazi točno na drugu godišnjicu bojkota velikog derbija od strane Hajduka što je bio okidač da se krene u izradu izmjene i dopuna Zakona kojima se propisuje da županijska skupština mora biti organizirana tako da klub iz najnižeg ranga ima 1 glas, a svaki sljedeći rang nosi klubu-skupštinaru duplo više glasova. To znači da će recimo RNK Split kao aktualni prvoligaš imati 32 glasa na skupštini, dok će klub iz hvarske lige imati samo 1 glas. Do sada su i jedni i drugi imali po 1 glas čime bi dva petoligaša mogli nadglasati prvoligaša. Isto tako propisali su obvezu da u radu skupštine treba uključiti i predstavnike udruženja sportaša i trenera.

>> Evo kakve izmjene očekuju Nogometni savez Županije Splitsko-dalmatinske ako se promjeni Zakon o sportu

O predloženim izmjenama statuta danas se pozitivno izjasnio Izvršni odbor Nogometnog saveza Županije splitsko-dalamtinske županije, a ostaje još da promjene statuta izglasa i skupština saveza.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter