Nogometna sezona u Mađarskoj nastavlja se od 23. svibnja

Foto: MLSZ
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na današnjem sastanku predsjedništva Mađarskog nogometnog saveza (MLSZ) odlučeno je da se nogometna sezona uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera nastavlja od subote, 23. svibnja. Tad će se odigrati prve utakmice polufinala tamošnjeg kupa u kojem se sastaju Mezőkövesd i Fehérvár FC te MTK Budimpešta – Honved, a uzvrati su predviđeni već četiri dana kasnije.

Tjedan dana kasnije, 30. svibnja, susretima 26. kola doći će i do nastavka natjecanja u OTP ligi koja je prekinuta u trenutku kad je Ferencvaros s 53 osvojena boda u 23 utakmice držao lidersku poziciju na ljestvici s tri boda prednosti pred Fehérvár koji ima i dvije odigrane utakmice više. Ferencvaros će svoje zaostale utakmice odigrati u terminu kad su predviđeni dueli polufinala kupa. 

Odluka nogometnih vlasti je uslijedila nakon što je tamošnja vlada 1. svibnja dopustila održavanje sportskih natjecanja u čitavoj zemlji, ali bez prisustva gledatelja na stadionima. Sezona se planira dovršiti do kraja lipnja, a između dva kola će biti najmanje tri dana stanke. 

Kad je u pitanju muški drugoligaški i ostali niželigaški nogomet do nastavka sezone neće doći, ali će biti promocije i ispadanja između liga što će se odrediti na temelju ljestvice u trenutku prekida prvenstava. 

Savez je u dogovoru s vlastima propisao i strogu proceduru pa će tako igrači i ostalo osoblje koje sudjeluje u organizaciji utakmici biti testirano po dva puta tjedno na koronavirus. U slučaju da netko od njih bude pozitivan uputiti će se u izolaciju, a svi njihovi kontakti će biti izvanredno testirani te će u slučaju negativnog rezultata dobiti dopuštenje za nastavak nogometnih aktivnosti.

Za vrijeme za javnost zatvorenih utakmica na stadionu će moći biti samo prijeko potrebne osobe. Samo oni koji su neposredno prije utakmice testirani negativno mogu ući u sportsku zonu koja je posebno odvojena od gledališta. Novinari, stadionsko osoblje, predstavnici klubova i sponzora će biti smješteni na tribinama, a od njih se ne traži da obave testiranja, ali ne smiju imati nikakve simptome bolesti te se moraju strogo pridržavati općih epidemioloških propisa. Unaprijed će biti poznat popis osoba koje će moći pristupiti stadonu, kako sportskoj zoni, tako i na tribine.

Službene odluke oko nastavka sezone:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Mađarska – od 23. svibnja
– Češka – od 25. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Portugal – od 30. svibnja
– Švicarska – od 8. lipnja

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter