Nogometna sezona u Italiji nastavlja se od 13. lipnja

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Određen je datum nastavka nogometne sezone u Italiji. Utakmice će se ponovno igrati od subote i nedjelje, 13. i 14. lipnja, kad će se odigrati uzvratne utakmice polufinala kupa u kojima se sastaju Inter i Napoli (0:1) te Milan i Juventus (1:1).

Već u srijedu 17. lipnja bit će odigrano i finale kupa, a sezona u Serie A i Serie B nastavlja se od 20. lipnja. Nakon 26 odigranih kola na vrhu ljestvice nalazi se Juventus koji ima bod prednosti pred Laziom.

– “Današnji sastanak je bio vrlo koristan sastanak i kao što smo od početka tvrdili, nogomet će se nastaviti kada budemo imali sigurne uvjete i kad stručnjaci odobre predviđene protokole. Italija se vraća na noge i jedino je ispravno da i nogomet to može učiniti. Tehnička znanstvena komisija (CTS) se složila s medicinskim protokolom, ali potvrdila je i apsolutnu potrebu za karantenom ukoliko igrač bude pozitivan na testu. Također smo dobili garancije da postupak testiranja igrača ne smije ni na koji način utjecati ili reducirati pristup opće populacije testiranju. Nogometni savez (FIGC) me također uvjeravao da se plan B (play-off i play-out) i plan C (koristeći postojeću ljestivicu) mogu primijeniti u slučaju ponovne suspenzije nogometa. Nije na meni kao ministru da o u tom slučaju odlučim, to je zadaća za FIGC. U svjetlu svih ovih događaja, danas možemo reći da se Serie A može nastaviti od 20. lipnja. Nadam se da ćemo od 13. do 20. lipnja uspjeti dovršiti kup natjecanje i da će to biti pozitivan signal cijeloj naciji.” – izjavio je ministar sporta Vincenzo Spadafora.

Odluke o nastavku nogometne sezone u ligama petice:

– Francuska: otkazano
– Njemačka: sezona nastavljena od 16. svibnja
– Španjolska: sezona će biti nastavljena nakon 8. lipnja (još uvijek nije određen točan datum)
– Engleska: sezona se nastavlja od 17. lipnja
– Italija: sezona se nastavlja od 13. lipnja

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter