NK Zadar zbog odbijene licence podnio žalbu Vijeću sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora

Foto: NK Zadar
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometni klub Zadar podnio je, po punomoćniku odvjetniku Davoru Radiću iz Splita, Vijeću sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora zahtjev za izvanredno preispitivanje odluke Žalbenog tijela za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza – navodi se na službenim stranicama kluba sa Stanova.

Ovim putem NK Zadar pokušat će izboriti ono što je već izborio igrama i rezultatima na zelenom travnjaku, odnosno osvojenim 8. mjestom u netom završenoj sezoni, a to je igranje u Drugoj HNL i sljedeće sezone.

Podsjećamo, odlukom Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a od 20.05.2019. odbijena je žalba NK Zadar s.d.d. na Odluku Komisije za licenciranje HNS-a, kojom našem klubu nije izdana licenca za Drugu HNL za natjecateljsku sezonu 2019./20.

> > Poznati rezultati licenciranja za sezonu 2019/20 – Zadar bez prava nastupa u Drugoj HNL

>> Ćustić: “Za HNS Zadar postoji samo jedan dan u godini”

S obzirom na konačnost te odluke za Hrvatski nogometni savez, NK Zadar je pravdu odlučio potražiti na sljedećoj nadležnoj instanci, a to je Vijeće sportske arbitraže HOO-a, gdje će pokušati dokazati da je Žalbeno tijelo prilikom donošenja svoje odluke pogrešno i nepotpuno utvrdilo činjenično stanje te je samim time materijalno pravo pogrešno primijenjeno kada je odbijena žalba Nogometnog kluba Zadar.

– Odlučili smo se na ovaj korak, jer smatramo da smo prije svega sportskim rezultatom, a onda i odrađenim poslom u postupku licenciranja zaslužili igrati Drugu HNL i sljedeće sezone. Držim da razlozi zbog kojih nam je odbijena licenca nisu takvi da bi se Zadru trebalo onemogućiti igranje Druge lige i nadam se da ćemo, u suradnji s našim odvjetnikom Radićem i drugim prijateljima koji nam pomažu u ovom postupku, to i dokazati – kazao je Svetko Ćustić, direktor Nogometnog kluba Zadar.

Što se infrastrukture tiče NK Zadar nastavlja s aktivnostima poboljšanja uvjeta, kako na stadionu Stanovi, tako i na igralištu Bagat.

– Na Bagatu su prije koji dan montirani novi golovi, a uskoro će i klupe za rezervne igrače. Travnjak je već sada u odličnom stanju i još kada uspijemo promijeniti kompletnu ogradu oko igrališta, Bagat će zasjati u potpuno novom ruhu. A riječ je o igralištu gdje će svakodnevno trenirati preko 400 djece iz naše škole nogometa.

– Što se Stanova tiče, krenuli smo u projekt natkrivanja 400 mjesta na istočnoj tribini. Imamo plan i ponudu izvođača, koji taj posao može odraditi u roku od mjesec dana. S time su upoznati i odgovorni ljudi u Upravnom odjelu za kulturu i šport Grada Zadra i nadamo se što skorijem početku radova. S druge strane, pri kraju su radovi na konstrukcijama za kamere na zapadnoj strani igrališta, čime ćemo dobiti odlične uvjete i za televizijski prijenos utakmica – zaključio je direktor kluba.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter