NK Zadar podigao kredit od 950.000 kuna

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Grad Zadar je potvrdio da je bio jamac NK Zadru pri podizanju kratkoročnog kredita od 950.000 kuna u svrhu poboljšanja tekuće likvidnosti kluba.

Kredit je podignut kod Erste& Steiermarkische Bank d.d. s rokom dospijeća 31. siječnja 2020. godine, a ukoliko klub sa Stanova ne bude u mogućnosti isti vratiti banka će se namiriti iz sredstava koji su za NK Zadar osigurani proračunom i projekcijama proračuna Grada Zadra.

Kako se radi o kratkoročnom kreditu u iznosu manjem od milijun kuna i s dospijećem do godinu dana nije bilo potrebno ishoditi odobrenja zakonski nadležnih institucija za davanje jamstva – pojasnili su nam iz Upravnog odjela za financije Grada Zadra.

Grad Zadar je vlasnik 41,03% dionica NK Zadra što ga čini najvećim pojedinačnim dioničarem. Klub je u prošloj godini imao prihode od 4.421.241 kunu dok su mu rashodi iznosili 4.045.900 kuna tako da je poslovao s neto dobiti od 366.936 kuna. Međutim klub je na posljednji dan prošle godine imao i kratkoročne obveze u iznosu od 4.414.118 kuna dok su kratkoročna potraživanja iznosila 1.172.687 kuna.

U idućoj natjecateljskoj sezoni NK Zadar će se pod vodstvom novog trenera Marka Pinčića natjecati u Trećoj HNL jug nakon što mu nije izdana licenca za natjecanje u Drugoj HNL zbog čega je usprkos izborenom ostanku na sportskom terenu nakon samo jedne sezone morao napustiti navedeno natjecanje.

>> Vijeće sportske arbitraže HOO-a odbilo zahtjev NK Zadar

Klub od početka srpnja ima i novog direktora nakon što je s te pozicije odlukom Nadzornog odbora smijenjen Svetko Ćustić, a na njegovo mjesto je postavljen dotadašnji član NO Damir Knežević. Preostali članovi NO su predsjednik Josip Miočić, zamjenik predsjednika Damir Kalapač te članovi Krešimir Zorić i Šime Kokić.

>> Svetko Ćustić smijenjen s pozicije direktora NK Zadar


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter