NK Osijek predstavio novi stadion (FOTO&VIDEO)

Foto: NK Osijek
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović predstavio je danas projekt novog osječkog stadiona. Na svečanoj prezentaciji održanoj u kinu Urania koja je trajala preko sat vremena, nazočnima je prikazan render stadiona koji će se izgraditi u sklopu lokacije kampa škole nogometa na Pampasu, a Meštrović je pojasnio sve karakteristike stadiona i rokove do kada bi radovi trebali biti gotovi.

Ono o čemu se najviše govorilo proteklih tjedana i mjeseci je kapacitet, a danas smo saznali kako će on biti 12 000 mjesta. Bit će potpuno natkriven te će u sklopu zapadne tribine, prema planovima, sadržavati i brojne komercijalne sadržaje poput restorana, kafića i već najavljenih sauna i sky-boxova. U globalu bit će pet kategorija komfora prema kojima će se ravnati i cijene ulaznica, koje će, kako je Meštrović najavio, ostati vrlo pristupačne. Ime novog stadiona još se ne zna, a postoje dvije opcije: ili će stadion prodati prava sponzoru, ili će se odluka o imenu prepustiti samim članovima kluba.

Eksterijer stadiona bit će donekle sličan Bayernovoj Allianz Areni: bit će obložen staklom koje će prema potrebi mijenjati boje. Na dane utakmica bit će bijelo-plavo, a inače čisto bijelo. Krov će prema planovima natkriti sve tribine, dio terena, ali i dio sadržaja izvan samog stadiona za slučaj vremenskih neprilika. Predsjednik osječkog prvoligaša izrazio je želju da novi stadion bude nenametljiv, uklopljen u vizuru grada i gradske četvrti u kojoj se nalazi te da je zbog toga dizajniran na taj način.

Meštrović je pojasnio kako cijeli projekt (stadion i kamp) financira NK Osijek uz pomoć sredstava mađarske vlade koja već nekoliko godina financira sportske klubove izvan Mađarske u regijama gdje postoji mađarska nacionalna manjina.

Prema najavama koje smo danas čuli, cijeli bi projekt trebao započeti s gradnjom kroz dva mjeseca kada očekuju građevinsku dozvolu, a trajat će oko dvije godine.

Treba napomenuti i što će biti s Gradskim vrtom: stadion ostaje kakav je te će na njemu svoje utakmice igrati Osijek II.

Matija Palijan


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter