NK Osijek i financijski fair play: Zbog duga od 18 milijuna kuna upitna UEFA licenca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Osječki “Glas Slavonije” danas prenosi da bi zbog duga od 18 milijuna kuna UEFA mogla uskratiti NK Osijeku licencu za europska natjecanja.

Dug ima svoje porijeklo iz predstečajne nagodbe a novi vlasnici imali su ga namjeru isplatiti kroz vremenski period od osam godina. Kako je NK Osijek praktički izborio europska natjecanja (trebaju biti barem četvrti ako RNK Split ne osvoji kup ili treći ako RNK Split osvoji kup) stvari sad prelaze u sferu administracije i financija.

Direktor NK Osijeka Igor Galić je pojasnio da prvoligaš s Drave zadovoljava infrastrukturne, pravne, sportske i administrativne kriterije a problem je predstečajna nagodba, pravni oblik kakav UEFA ne poznaje. Galić objašnjava da je UEFA-i već prezentiran plan vraćanja dugova i nada se pozitivnom ishodu.

UEFA ne želi dozvoliti nastup u svojim natjecanjima klubovima koji imaju dugove jer kod krovne nogometne organizacije postoji bojazan od obmane tj. da klubovi neće vraćati dugove. Zato bi NK Osijek trebao sve dugove otplatiti do 31.3. 2017. godine. Prema ranije dogovorenoj dinamici isplate prva rata trebala je biti uplaćena tek 30.6. 2017..

Galić se nada i da bi ranijom uplatom dijela duga pokazali ozbiljne namjere pred ljudima iz UEFA-e i time ishodili licencu. Prvi krug za dobijanje licence je 20.4., a drugi točno mjesec dana kasnije, stoga bi do 20.5. sve trebalo biti jasno. U klubu postoji nada da ćeOsijek dobiti “zeleno svjetlo” i ponovno nakon pet godina posta nastupati u Europi, no UEFA je po pitanju regulacije FFP-a veoma stroga, pogotovo kada su u pitanju manji klubovi iz “nepopularnih” liga.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter