Njemačka vlada odgodila odluku o nastavku Bundeslige

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Njemačka vlada je odgodila odluku o datumu nastavka Bundeslige. Tamošnji klubovi su osluškivali vijesti nadležnih nadajući se povratku natjecanju od 9. svibnja pred praznim tribinama, no nakon odbijenice postalo je jasno da su njihove želje bile preoptimistične.

Novi sastanak na ovu temu zakazan je za srijedu, 6. svibnja, a ukoliko tada dobiju odobrenje natjecanje bi se ponovno pokrenulo od 16. ili 23. svibnja, obzirom da su igrači već u trenažnom procesu.

– “Apsolutno je potrebno da ostanemo disciplinirani i da se držimo epidemioloških uputa.” – izjavila je kancelarka Angela Merkel.

Njemački nogometni savez (DFL) je pak upozorio da će opstanak klubova zbog financijske situacije biti doveden u pitanje ako do nastavka natjecanja ne dođe bar u lipnju.

Bundesliga je prekinuta devet kola prije kraja sezone s Bayernom na vrhu ljestvice, koji ima četiri boda više od Borussije Dortmund te pet od RB Leipziga.

Savezi prema uputama UEFA-e do 25. svibnja trebaju odlučiti o nastavku i formatu daljnjeg natjecanja nacionalnih natjecanja.

Službene odluke oko nastavka sezone:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Češka – od 25. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Portugal – od 30. svibnja
– Švicarska – od 8. lipnja

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email