Nikola Žižić, igrač zbog kojeg je iz Hajduka otišao Tudor, potpisao za Istru 1961

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Momčad Istre 1961 nakon prodaje američkim ulagačima predvođenima odvjetnikom Gloverom dobila je prvo pojačanje za sljedeću sezonu. Potpisom na ugovor u trajanju od dvije godine, Splićanin Nikola Žižić postao je novi igrač pulskog prvoligaša.

Žižić je 27mdash;godišnji stoper koji u Istru dolazi iz slovenske Krke iz Novog Mesta, a karijeru je započeo u Solinu. Igrao je i za Konavljanin, Belu Krajinu i Lučko, a dvije godine je proveo i u Turskoj igrajući za Antalyaspor i Fethiyspor. Prošlu sezonu je branio boje Krke. Početkom godine tražio ga je i sve dogovorio s njim trener Hajduka Igor Tudor, a unatoč tome što su dovođenje amenovali i sportski direktor Goran Vučević i predsjednik Marin Brbić akviziciju, koja se po njima nije uklapala u sportsku strategiju kluba, odbija Nadzorni odbor Hajduka. Tudor tada odlazi par dana prije početka sezone, a sljedećih šest mjeseci Hajduk je rušio negativne rekorde.

Ovo je inače prvi posao novog sportskog direktora Istre 1961 mdash; Roberta Rubčića mdash; koji je tu funkciju preuzeo početkom tjedna. Rupčić je bioprofesionalni nogometni igrač od 1982. do 1997. a igrao je za Rijeku, Jedinstvo iz Bihaća te HIT Goricu. Kako sam kaže dugi je niz godina radio u školi nogometa. Bio je pomoćni trener, a samostalni u Rijeci u sezoni 2008./2009. Radio je kao izbornik reprezentacije Bangladeša, a u posljednje dvije godine je volontirao u radu s djecom na području Gorskog kotara.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter