Neka bude pravda, makar propao svijet

prosvjed, Riva
Foto: Facebook Torcida
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Torcida je jučer samouvjereno i smjelo prozvala predsjednika Hajduka Ivana Kosa da je prešao crtu navijačkog ukusa i odnosa sa nogometnim sucima, plaćajući im izlaske i skupe večere. Ogorčeni su, jer se tetoše upravo oni koji su okarakterizirani kao ključni krivac za stanje u domaćem nogometu. Isti oni koje je prije šest godina „razotkrio“ bivši predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš. Rezultat njegove akcije je da se njima ne sudi, nego oni i dalje grade sudačke karijere. Što o većini domaćih nogometnih sudaca i kontrolora mislimo, već smo puno puta napisali na Nogometplusu.

Nakon prospavane noći, i dalje zvuči nestvarno da predsjednik Hajduka umjesto na sređivanju sudačke organizacije, radi na zbližavanju sa istima. Zar je moguće da oni koji traže promjene u sudačkoj organizaciji i HNS-u imaju ovakvu viziju tog posla? Zar je moguće da netko u Hajduku pristaje biti klub koji će se zadovoljiti mrvicama sudačke milosti? Da bi dobio malo manje lošeg suđenja na njegovu štetu? Jer, ruku na srce, ako je ovogodišnje suđenje Hajduku pogodovanje – što je onda višegodišnje suđenje Dinamu?!

Gdje su dokazi? Zašto sada? Je li se ovo moglo u tišini riješiti? Pitanja su to koja postavlja dio navijači koji su, razumljivo, umorni od stalnih šokova i potresa u klubu. Kao da su prečuli ono što je prošli tjedan naglasio Slaven Marasović, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka.

A istaknuo je kako je obveza zaposlenika Hajduka ostvarivati ravnomjerno tri strateška cilja:
1. Pobjeđivati
2. Razvijati se
3. Biti održiv

Ključ je u ravnomjernom ostvarivanju, jer pobjeđivati bez razvoja i samoodrživosti nema smisla, a samoodrživost bez pobjeda još manje. Ipak, kako se do cilja može doći na ispravan i neispravan način tako je i Hajduk propisao koje vrijednosti se moraju poštovati da se dođe do tog cilja, a to su:

iskrenost, profesionalnost, izvrsnost, strast, znanje, poštovanje, odgovornost, timski rad, ambicija, transparentnost i uspjeh

Svaki zaposlenik kluba do pobjeda, razvoja i održivosti mora doći poštivajući gore navedene temeljne vrijednosti Hajduka, što znači da se ne smije zažmiriti na neke od njih zbog sportskih rezultata.

Jasno da nitko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, ali „dvije stvari me ispunjavaju sve većim strahopoštovanjem i udivljenjem što ih više promišljam: Zvjezdano nebo nada mnom i moralni zakon u meni., napisao je davno Immanuel Kant ili prevedeno: rezultat je trend, a ideal vječan!

Bojan Islamović


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email