Naš Hajduk: “Zar se stvarno moramo baviti i bizarnostima?”

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Udruga Naš Hajduk objavila je priopćenje kojim se dotaknula incijative “Bit će Bili što su bili”. Poručili su:

S obzirom na još jedan u nizu pokušaja diskreditiranja članova Hajduka, okupljenih u i oko udruge Naš Hajduk i vlasnika 24,53 posto dionica Hajduka, dužni smo reagirati u ime 40 tisuća članova i skoro 70 Društava prijatelja Hajduka.

Važno je naglasiti da nemamo u planu daljnje medijske prepirke sa sinovima i kćerima propagandne mašinerije čiji su pokretači monstruozni likovi, osuđenici i nerealizirani špijuni. Iz njihove medijske radionice izašao je niz gnjusnih laži i podvala. Dijeljenje navijačkih skupina na frakcije, forsiranje laži o sukobu juga i sjevera, vrijeđanje pokojnog Žana Ojdanića te sprdanje s klupskom poviješću i tradicijom (a čiji je rezultat logo koji spomenuta inicijativa koristi), samo su neki od primjera.

Svjesni smo da ovakva bizarna inicijativa u promociji svojih ciljeva neće prezati od služenja i drugim alatima mašinerije svojih ideologa i podržavatelja, a kojima nije strano na uspjeh i rezultate Hajduka utjecati sudačkim odlukama i drugim čarima HNS-a, u što smo se dovoljno puta uvjerili. Zanimljiv je i tajming koji je inicijativa izabrala, očito se nadajući da će svoje prljave ruke još jednom pokušati dignuti na Hajduk, koji istovremeno usprkos svim napadima ubire plodove kvalitetnog rada u Akademiji. Svi zahtjevi inicijative većinom su skup nelogičnih, nepovezanih i za Hajduk štetnih ideja za koje smatramo da nakon događaja i situacija u kojima se Hajduk nalazio u ne tako davnoj prošlosti, a iz čega su ga upravo navijači izvukli, nema mjesta u sadašnjosti.

Propali i optuživani policajci, propale ambicije roditelja, propali poduzetnici i porezni dužnici, propali treneri, propali kandidati za predsjednika Hajduka, propali savjetnici – vodili bi Hajduk prema uspjehu? Takvi su već imali svoje šanse u Hajduku i iza sebe ostavili spaljenu zemlju. Tužno je da postoje oni koji sebe nazivaju navijačima Hajduka, a zazivaju da Hajduk opet bude to što je bio: poligon političkih interesa, mutnih poslova, roditeljskih ambicija i sumnjivih lica. Jadne su i njihove želje za što slabijim rezultatima kluba kako bi se njihovi jadni i neljudski interesi pogurali u prvi plan.

Još jednom ponavljamo da nam je nedopustivo izjednačavanje navijačkog pokreta kojeg je Torcida utemeljila, pokreta koji je iznjedrio, između ostaloga, izmjene i dopune Zakona o sportu, izvukao Hajduk iz ralja politike, ujedinio navijačko tijelo u zajedničku borbu za veliki Hajduk, koji provodi izbore za Nadzorni odbor bez ijedne mrlje, a koji je uz to suvlasnik Kluba, s inicijativom u čije ime u proglasima i na društvenim mrežama istupaju pojedinci, čije životopise i reference može svatko provjeriti jednostavnom metodom “guglanja”.

Ne možemo se dovoljno načuditi i neprofesionalnosti velikog dijela medija u ovom slučaju jer nekritički i automatizmom prenose potpuno neprovjerene, lažne i besmislene tvrdnje koje su više puta u javnosti demantirane, čak iako s činjenicama i zdravim razumom nemaju baš nikakve veze. Stavljanjem na istu razinu Našeg Hajduka i skupine nekoliko kompromitiranih egzibicionista te nazivanjem situacije ‘raskolom’, ‘potresom’ i sličnim zvučnim parolama, mediji svjesno ili nesvjesno izazivaju lažnu histeriju i daju na važnosti osobama kojima bi se prije svega trebale baviti institucije različitih profila.

Njima samima, koji se gordo predstavljaju kao ‘inicijativa’, poručujemo da bi im bilo korisnije da se bave pripremama svojih obrana na sudovima, plaćanjem poreza ili još jednostavnije – vraćanjem vlastitih kredita, umjesto da to za njih čine jamci. Politika koja im je dragi hobi, bez obzira bila lijeva ili desna, i njezine prljave metode zauvijek će ostati njihov “modus operandi”, a Hajduk nije niti će ikad više biti žrtva njihovih metoda.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Luštica srušio Sydney

Nogometaši Western Uniteda slavili su protiv Sydneyja rezultatom 2:1, a glavna zvijezda susreta bio je Steven Luštica.

Twitter