Naš Hajduk održao sastanak s članovima Nadzornog odbora HNK Hajduk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Povodom nedavnog sastanka održanog na Poljudu između Grad Splita, Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka predstavnici Upravnog odbora Udruge Naš Hajduk su održali sastanak s članovima Nadzornog Odbora kluba.

>> Torcida i Naš Hajduk: Politički igrokaz i lakrdija s izmjenom inicijalnih zahtjeva

>> Patuljci na ramenima divova

Tim povodom su objavili sljedeće priopćenje:

Kako je ranije najavljeno, u četvrtak je održan sastanak Upravnog odbora Našeg Hajduka i Nadzornog odbora HNK Hajduk Split.

Glavna tema bili su nedavni događaji vezani za odnos Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza i zahtjeve koje je Hajduk postavio HNS-u, a koji su u odnosu na početne zahtjeve izmijenjeni.

Predstavnici Našega Hajduka još su jednom naglasili važnost tih sedam zahtjeva, koji su više puta javno ponovljeni kako na konferenciji za medije u siječnju tako i tijekom ranijih susreta s Nadzornim odborom. Tim zahtjevima traži se cjelovito rješavanje nagomilanih problema u domaćem nogometu. Naš Hajduk u kontinuitetu je isticao kako čvrsto stoji iza Hajdukovih postavljenih zahtjeva kao preduvjeta za ravnopravan i pošten nogomet u Hrvatskoj.

Isto tako za Naš Hajduk neupitno je da Uprava kluba i Nadzorni odbor samostalno i neovisno odlučuju o smjeru i načinu pregovora s HNS-om. S objavljenim se zaključcima Naš Hajduk kao suvlasnik i predstavnik članova ipak ne može složiti, što je javno i iznio u zajedničkom priopćenju s Torcidom.

Nadzorni odbor istaknuo je kako na sastanku na Poljudu s Marijanom Kustićem, predstavnicima HNS-a i splitskim političarima nisu sudjelovali jer je on organiziran na inicijativu Gradskog vijeća i HNS-a. Isto tako, zaključci sastanka predstavljeni na službenoj stranici HNK Hajduk po njima su nezadovoljavajući, pogotovo oni vezani za transparentnost HNS-a, Zakon o sportu i stranog sudačkog povjerenika te će se o njima detaljnije očitovati nakon sljedeće sjednice Nadzornog odbora. Nadzorni odbor naglasio je da niti jedna točka nije zaključena na način da se o njoj neće dalje razgovarati te da zahtjevi nisu mijenjani niti modificirani te se od nijednoga nije odustalo. Istaknut je i problem nedovoljne i netransparentne komunikacije s članovima i javnošću o ovoj temi.

Na sastanku je bilo riječi i o terminu nadolazeće Ćakule s članovima, terminima budućih Skupština kluba kao i ostalim temama od obostranog interesa.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter