Napušta li Tolj mjesto predsjednika NK Osijek?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Politička situacija u gradu Osijeku, kao uostalom i u većem dijelu Lijepe naše, nije idealna. Najnoviji apsurd dogodio se prekjučer (utorak) kada je predsjednik osječkog HDZmdash;a Damir Kramarić na izvanrednoj sjednici objavio kako ta stranka napušta vladajuću koaliciju, a njeni će članovi napustiti svoje visoke pozicije u upravama gradskih poduzeća, dok će njihovi direktori svoje mandate staviti na raspolaganje. Jedan od članova HDZmdash;a kojih se ova odluka tiče je i predsjednik NK Osijeka, Slobodan Tolj.

Iako izvana tako ne izgleda, situacija u klubu dugo nije bila bolja. Predstečajna nagodba uskoro će uspješno biti privedena kraju, klub se odnedavno više ne nalazi na tzv. “listi srama” Porezne uprave što znači da redovno isplaćuje plaće i svojim zaposlenicima duguje najviše dvije mjesečne plaće (s tri neisplaćene klub bi i dalje bio na “listi srama”). Dolaskom mnogih igrača u zimskom prijelaznom roku i Ive Šuška nakon prvog proljetnog kola, osječka momčad izgleda preporođeno, u zadnje tri utakmice ima dvije pobjede, jedan remi i gol razliku 9:1, a nadolazeća nedjeljna utakmica protiv Hajduka jedna je od glavnih tema u gradu.

I kako to obično biva, sve što je lijepo mdash; politika pokvari. Naravno, dok god je Grad Osijek većinski vlasnik kluba, politike će u njemu biti. No, potez HDZmdash;a koji ga pravda “održavanjem mentalne higijene” ponovno će se prelamati preko leđa gradskih poduzeća, a s obzirom da je ovo nogometni portal, s naglaskom na NK Osijek. M

Slobodan Tolj još je uvijek predsjednik NK Osijeka i još uvijek nije ponudio ostavku na svoju poziciju, ali kako sam kaže, kad bi njegova stranka to od njega zatražila, ne bi imao izbora. Ne ulazeći u logiku i moguće posljedice takvog razmišljanja, nemoguće je ne zapitati se koja je alternativa i tko bi u slučaju njegovog odlaska došao. S obzirom na to da se sve ono što je učinio doima kao odličan posao, navijači očekuju da će i završiti započeto. NK Osijek će, nadajmo se, u bliskoj budućnosti krenuti nekim novim, od politike neovisnim putem.


P.M.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email