Nakon Rusa – Amerikanci!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon što je odustajanjem Sesveta i teoretski osiguran nastup u 1. HNL za sljedeću sezonu NK Istra 1961 je dobila novog većinskog vlasnika o čijim bismo namjerama trebali znati nešto više nakon održavanja Skupštine dioničara koja je najavljena za sutra. Radi se o tvrtki ROUND MIDNIGHT ULAGANJA d.o.o. koja je preuzela dionice koje su bile u vlasništvu ruskog poduzetnika Mihaila Ščeglova.

ROUND MIDNIGHT ULAGANJA je kompanija koja je osnovana prije nepuna dva tjedna, 21. svibnja sa sjedištem u Zagrebu. Njen osnivač je američka kompanija ROUND MIDNIGHT INVESTMENTS LLC sa sjedištem u saveznoj državi Arizoni, dok je direktor i osoba koja zastupa Društvo američki odvjetnik Michael Remo Glover.

Tvrtka ROUND MIDNIGHT INVESTMENTS LLC je pak osnovana u siječnju ove godine. Kao njezin registrirani agent navodi se odvjetnički ured Van Cott Talamante PLLC, a kao osnivači su upisani Darren Treasure, Jeff Proctor, Michael Remo Glover, Ndamukong Suh i Rick Jaye. Glover, Treasure i Suh su već poznati hrvatskoj javnosti obzirom da su bili uključeni prilikom razgovora o preuzimanju Hajduka, dok su Proctor i Jaye do sada nepoznata imena.

Michael Glover je odvjetnik koji je rođen na Aljasci, diplomirao je na Berkeleyu i radio je u par odvjetničkih kuća. 1989. je bio osnivač ureda Glover Van Cott, koji se kasnije preimenovao u Van Cott Talamante. Posjeduje B trenersku licencu te je bio uključen u rad nogometnog kluba Valparaiso United. Upravo tamo je upoznao Seada Karaselimovića koji je u spomenutom klubu jedno vrijeme obavljao funkciju šefa trenera. Karaselimović se također povezuje s organizacijom kampova GNK Dinama Zagreb na sjevernoameričkom kontinentu. Pretpostavlja se da su kontakti s Fredijem Fiorentinijem ostvareni za vrijeme njegovog boravka u SADmdash;u gdje je kao tadašnji dopredsjednik europske asocijacije trenera održao predavanje u Phoenixu te je ujedno posjetio nogometni klub Valparaiso.

Darren Treasure je sportski psiholog iz Portlanda koji već 11 godina radi u vlastitoj kompaniji koja je surađivala s proizvođačem sportske opreme Nike. Tako je imao priliku raditi s mnogobrojnim igračima NBA i NFL momčadi te s atletičarima kao što su Mo Farah, Alberto Salazar ili Galen Rupp. Uz to je bio profesor na sveučilištima u Arizoni i Illinoisu.

Ndamukong Suh je jedan od najboljih obrambenih igrača u NFLmdash;u. Poznat je i po kaznama zbog grubih i ponekad prljavih poteza. Bio je član Detroit Lionsa da bi prije par mjeseci potpisao šestogodišnji ugovor s Miami Dolphinsima vrijedan 114 milijuna $ od kojih je 60 milijuna zagarantirano. Tako je postao najplaćeniji obrambeni igrač u povijesti NFLmdash;a.

Jeff Proctor dolazi iz Los Angelesa i bavi se medijskom produkcijom sportskih događaja. U tu svrhu je suosnivač i predsjednik tvrtke ProAngle Media koja surađuje s TV kompanijama poput Fox, ESPN, Time Warner, KCAL/KCBS. Na Foxu i KCAL/KCBS je i sam proveo dio poslovne karijere kao izvršni producent i voditelj sportskog programa.

Peti suradnik u kompaniji ROUND MIDNIGHT INVESTMENTS je Rick Jaye iz Orlanda. Jaye je direktor prodaje u tvrtki Southwest Financial Group. Ima 27 godina iskustva u financijskom sektoru. Bio je glavni financijski strateg, broker, član Uprave Doctors Bank, a završio je University of California u San Diegu.

Karlo Propadalo


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter