Nakon 35 godina obnavlja se poljudski travnjak

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas je Hajduk potpisao ugovor s tvrtkom Jadro koja će u sljedećih mjeseca dana obnoviti travnjak Gradskog stadiona Poljud. Već se dugo spominje loše stanje travnjaka, začepljen sustav odvodnje i navodnjavanja stadiona koji je izgrađen daleke 1979. godine za Mediteranske igre. U travnju je raspisan natječaj za rekonstrukciju travnjakai dogovoreno je da će se radovi odvijati rijekom reprezentativne stanke u rujnu. Sutra bi trebala stići i mehanizacija ove splitske tvrtke. Završetak radova i prva utakmica na Poljudu se očekuje 5. listopada protiv HNK Rijeke. U međuvremenu je Hajduk trebao igrati i utakmicu sa RNK Splitom na Poljudu, ali su već dogovorili zamjenu domaćinstva.

U Hajduku se nadaju da kiša, koja danas neprestano pada, neće usporiti radove. Ovako loše vrijeme bi najviše moglo naštetiti ukoliko bude padalina u prvih 10mdash;ak dana dok traju zemljani radovi. Prema informacijama koje nam je potvrdio predsjednik Hajduka Marin Brbićiskopat će se 40 cm zemlje, zamijeniti skoro svi drenažni kanali, sustav za navodnjavanje i naravno zemlja i trava. S obzirom na to da, prema ugovor kojeg Hajduk ima s gradom Splitom o korištenju stadiona, sve investicije u svoj stadion je dužan izvesti i platiti grad Split, ove radove kompletno će se financirati iz gradskog proračuna. Nakon videomdash;nadzora koje je Hajduk sam financirao i brojača na ulazima koji su iznajmljeni do otplate, ovo je treće veliko i zahtjevno infrastrukturno ulaganje u stadion samo ove godine.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter