Najbolji malonogometaši stižu na Keglić: Uskoro kreće završnica Socca prvenstva Hrvatske u malom nogometu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na zagrebačkom Kegliću 29. i 30. lipnja premijerno se održava završnica Socca Prvenstva Hrvatske u malome nogometu. Mnogi turniri i lige u Hrvatskoj koji su se našli pod okriljem hrvatskog malonogometnog socca Saveza iznjedrili su najbolje momčadi. Upravo one svoje će umijeće imati prilike pokazati na kultnom malonogometnom terenu zagrebačkog Keglića, a oni najuspješniji osigurat će ulaznicu za Ligu Prvaka koja se ove godine održava u Mariboru.

Na Kegliću, na koji je za ovu priliku postavljena i umjetna trava te golovi veličine četiri metra, tako će zaigrati momčadi koje dolaze iz svih krajeva Hrvatske.

”Naša ekipa dolazi iz sela Valentinovo pokraj grada Pregrade. Već dvije godine smo u istome sastavu. Uigrani smo, odlično nam ide i mogu reći da smo prava ekipa. Što se tiče Socce, vidim da se ova verzija malog nogometa sjajno razvija. Drago mi je da se kroz takav oblik natjecanja pruža prilika amaterskim igračima. Veselimo se završnici na Kegliću. Idemo se natjecati i zabaviti pa što bude”, izjavio je Ivan Golubić iz CB Europa, ekipe koja je osvojila malonogometni turnir u Maloj Erpenji te se tako, kao predstavnik Krapinsko-zagorske županije, plasirala na završnicu Prvenstva Hrvatske.

”U našim redovima ima odličnih pojedinaca. Imamo nekoliko igrača koji imaju profesionalni ugovor s određenim klubovima pa oni neće moći nastupiti, ali snašli smo se. Imamo dosta drugih pojedinaca koji bi se mogli istaknuti pa možda čak i zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Ali odluka je na izborniku Kovaču”, kazao je Golubić te nadodao:

”Ukoliko bi izborili Ligu Prvaka u Mariboru to bi za nas bio veliki uspjeh. Mi smo malo selo i svi bi na nas bili ponosni. Vjerujem da bi imali dosta navijača koji bi nam bili podrška u Mariboru.”

Na Keglić se plasirala i momčad CB Petica iz Petrijanca.

”To je dosta dobra ekipa i mislim da imaju velike šanse za visok plasman. U njihovim redovima istaknuo bih Daria Šinceka za kojeg smatram da bi bio vrlo kvalitetan reprezentativac. Mali nogomet u sklopu Socce je meni osobno vrlo zanimljiv i mogao bi se u Hrvatskoj sjajno razviti u budućnosti”, objasnio je Neven Furjan, organizator lige Petrijanec-Cestica kraj Varaždina koji je zaključio:

”Nitko iz našeg kraja, osim MNK Fotex Junajted iz Varaždina, nije imao prilike nastupati na nekom sličnom natjecanju tako da nam to puno znači. A ako se još plasiramo u Ligu Prvaka, bio bi to izvanredan uspjeh”.

Završnicu na Kegliću pomno će pratiti i izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije Dino Kovač, koji još traži konačan sastav za Kretu. Neće stoga čuditi ako se veliki broj igrača s Keglića nađe u redovima hrvatske reprezentacije koja će ove godine nastupiti na Socca Svjetskom malonogometnom prvenstvu u Grčkoj sredinom desetoga mjeseca.

Veseli i činjenica kako će se povratak malog nogometa na kultni Keglić moći pratiti i u izravnom prijenosu u programu Hrvatske nogometne televizije. Vjerujemo da će to biti još jedan dodatni poticaj za natjecatelje na završnici Socca PH u malom nogometu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter