Na Poljudu održana sedma po redu akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Foto: 4N
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U organizaciji grupe splitskih sportskih novinara, HNK Hajduka i Crvenog križa danas je na Poljudu održana sedma po redu tradicionalna akcija darivanja krvi. Akciju su došli podržati brojni sportaši, među njima i Hajdukovi prvotimci Josip Juranović, Josip Posavec i Ante Palavera, te trener Željko Kopić.

Ovo je hvale vrijedna i plemenita akcija sportskih novinara, svi smo se uključili, igrači i stručni stožer. Ovo je prvi put da sam sudjelovao u ovoj akciji, ali i inače sam darivatelj krvi. U konačnici spašavamo ljudske živote i potrebno je da se svi stavimo na dispoziciju – kazao je Željko Kopić.

Na akciju se odazvalo sedamdesetak osoba, ukupno je njih 45 pristupilo davanju, a na koncu su skupljene 33 doze krvi. Razlika u broju je zbog toga što su neki u startu odbijeni zato što su unutar 28 dana boravili u inozemstvu, ili unutar zadnjih tjedan dana na području tri istočne hrvatske županije u kojima se pojavio virus ”Zapadnog Nila”, a neki su odbijeni zbog zdravstvenih razloga. Jedan od onih koji je dao krv bio je i legendarni igrač Hajduka Zlatko Vujović.

Nisam redoviti davatelj, ali čim sam vidio u medijima da je organizirana akcija, odmah sam došao. Da se malo našalim, Hajduku treba svježa krv za ove tri utakmice prije nego dođe Dinamo, pa sam došao u pomoć – kazao je Vujović.

Uspjehu akcije pridonosi i činjenica da je veliki broj davatelja prvi put dao krv, a organizatori su ih darivali posebnim poklonima za uspomenu na prvo davanje.

Najsretniji je na koncu bio Ivan Civadelić iz Segeta koji je nakon završetka akcije slučajnim odabirom izvučen i na poklon je dobio originalni dres Hajduka.

Dres je mali, ali obradovat će nekoga. Hvala vam što ste organizirali akciju i vidimo se dogodine, a Hajduku želim više sreće u nastavku sezone – kazao je Civadelić.

Foto: 4N


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter