Mr. Glover kupio Istru 1961 – Fredi Fiorentini novi direktor?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometni klub Istra 1961 od danas ima novog vlasnika. Američki investitori predvođeni odvjetnikom Michaelom Gloverom i njegovim suradnikom Seadom Karaselimovićem postali su većinski vlasnici Zelenomdash;žutih kupivši 52,57% dionica u njegovom vlasništvu.

Podsjetimo, Ščeglov je Istru 1961 kupio po njihovom povratku u Prvu ligu 2010. godine za 6 milijuna kuna. U međuvremenu je posudio klubu dodatnih 5 milijuna kuna, koje bi se na sljedećoj skupštini dioničara trebale pretvoriti u dionice čime će Grad Pula pasti na 35% vlasništva. Pretpostavlja se da će i novih 15% dionica (5 milijuna kuna) odmah biti pripisano američkim investitorima.

Zanimljivo je da je Grad Pula, samo od preoblikovanja kada su postali manjinski suvlasnik, uložiliu klub preko 15 milijuna kuna. Sami rezultati nakon dolaska jednog vlasnika i nisu bili bajni mdash; Istra je tavorila u donjem dijelu tablice izbjegavši jedne sezone ispadanje iz lige jer Gorica nije dobila licencu, a ove godine su dodatne kvalifikacije izbjegli jer su Sesvete odustale od Prve lige. S obzirom na to da su Sesvete u “braku” s Dinamom, da je prema neslužbenim informacijama Vrbanović vezist za Gloverove investitore, javnost, nepovjerljiva prema domaćem nogometu, već bruji o režiranoj predstavi, a navijači Istre mdash; Demoni mdash; su nedavno i izvjesili transparent na kojem kažu “Mi putujemo kilometrima, a vi znate sve unaprijed“.

Ugovor između dosadašnjeg većinskog vlasnika i predsjednika Istre 1961 Mihaila Ščeglova i američkih investitora kažu na službenoj stranici kluba potpisan je danas u Zagrebu iako su dionice već prenesene naRound Midnight ulaganja d.o.o., tvrtku koju je Glover osnovao u Zagrebu. Za četvrtak je zakazana skupština dioničara Kluba na kojoj će biti dogovorene daljnje smjernice rada.

Što sad očekuje navijače Istre? Za početak puno najava o višemilijunskim ulaganjima. Iznos za koji je Ščeglov prodao Istru se vrti između 2 i 3 milijuna eura. Isti iznos se u medijima spominje da će Amerikanci godišnje investirati u klub. Sadašnji proračun pulskog prvoligaša je 15 milijuna kuna pa dodatnih 20 milijuna izgleda prilično nestvarno.

Kadrovi? Sadašnji direktor Šprajcer, najpoznatiji po nepravomoćnoj presudi za plaćanje poštenog suđenja u aferi Širićmdash;Djedović, trebao bi otići. Kao zamjena se spominje bivši direktor splitskog Hajduka Fredi Fiorentini, crvena krpa navijačima splitskog kluba, odnedavno nositelj nepravomoćne presude za utaju porezau klubu s Poljuda. Za sportskog direktora spominje se Mario Rubeša, najmlađi direktor u povijesti HNK Rijeke, koji je podno Kantride bio u periodu od 2006. do 2011. godine. U međuvremenu se bavio menadžerskim poslovima. Također se najavljuje i povratak Darka Jergovića, predsjednik Istre 1961 do dolaska Mihaila Ščeglova, koji je tada otišao nezadovoljan preoblikovanjem kojim je Rus postao većinski vlasnik kluba. Ni Igoru Pamiću dionice ne stoje dobro. Kao nasljednik spominje se Kruno Jurčić mdash; vojnik zagrebačkog Dinama, a najveći problem predstavlja duljina Pamićeva ugovora koji traje još tri godine.

Ekipa investitora koja je za sličan iznos svojevremeno željela kupiti Hajduk, sada će sve što su obećavali u Splitu,imati prilike pokazati u Puli.

Karlo Propadalo, BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter