Mohamed Traoré Diarra novi igrač Istre 1961

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U Istru 1961 je došla još jedna prinova iz Španjolske. Radi se o španjolskom Malijcu Mohamedu Traoréu Diarri, rođenom 29. studenog 1994. godine u Barceloni, ofenzivcu visokom 1.85m.

Prošao je škole nekoliko lokalnih klubova, počeo je u La Floridi, da bi nakon sezone u mlađim pionirima Espanyola otišao u Hospitalet i Badalonu, gdje je na kraju ostao četiri sezone, sve do siječnja 2012., kad prelazi opet u školu Espanyola, koji ga priključuje četvrtoligaškim rezervama. Debitira već tada, krajem sezone 11/12, kao rezerva u rezervama koje su izborile ulaz u 3. ligu (Segundu B). I zadnju “juniorsku” sezonu provodi s njima, ali ga ne koriste previše tamo, te dolazi do ukupno 17 nastupa i dva gola s njima.

Na ljeto 2013. posuđen je Badaloni (također trećeligaški nivo), gdje u 10 nastupa, mahom kao rezerva, ne zabija, te se posudba koja je trebala trajati sezonu prekida. Prebačen je zato u AE Prat, gdje mu status nije bio bolji. 14 puta ulazi s klupe i zabija jedan gol. To je značilo i kraj njegove karijere u Espanyolu, te prelazi u rezerve Elchea. Tamo mu se situacija nije poboljšala, na trećeligaškoj razini ulazi s klupe samo, 15 puta, te zabija jedan gol. Odsjedio je međutim par puta utakmicu prve ekipe na klupi pred kraj sezone. Dovoljno za poziv u reprezentaciju Malija, čije je državljanstvo dobio nedugo prije toga, ali nije nastupio za reprezentaciju na kraju (ne pretjerano iznenađujuće).

Opet mijenja sredinu na ljeto 2015., te odlazi u Córdobu. Tamo se istaknuo opet igrajući u 4. ligi za rezerve, te, prema nekim izvorima, zabio 20 golova u 37 nastupa. Za nagradu je dobio i priliku debitirati u 2. ligi za seniore, odradivši poluvrijeme protiv Luga. U 16/17 je za rezerve Cordobe zabijao nešto manje, sad u trećoj ligi, 10 golova u 32 nastupa, ali je opet dobio priliku tri puta nastupiti za seniore. Očito su igre u Segundi B bile dovoljno dobre da ga uzima Cádiz, i to za svoju prvu ekipu, na ugovor od tri godine.

Međutim, u prošloj se sezoni nije nametnuo. Prikovan za klupu, 11 puta je ulazio u igru, praktički bez iznimke u trash timeu, te uspio zabiti jedan gol. Gledajući njegovu karijeru dosad, ne može se zaključiti ništa osim da je igrač za maksimalno treću španjolsku ligu, ali opet, uzimali su ga solidni klubovi, tako da bi mogao imati određene kvalitete – Španjolska je puna igrača koji priliku jednostavno ne mogu dobiti u višim ligama, a koji bi trebali biti pristojni u 1. HNL – kao što je Rudeš dokazao prošle sezone. Nemoguće je tako suditi o Mohi, kako ga zovu, prije nego što zaigra za ekipu iz Pule.

MODD

Pročitajte još:

>> Prijelazni rok – Ljeto 2018.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email