Mogućnost pet izmjena ostaje na snazi u utakmicama UEFA natjecanja

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ususret europskom Superkupu u četvrtak je u Budimpešti održana sjednica Izvršnog odbora Uefe na kojoj je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

U dogovoru s Europskom udrugom klubova (ECA) i europskim nogometnim ligama, Izvršni odbor Uefe odlučio je kako će se u reprezentativnim stankama u ožujku i rujnu 2021. godine igrati po tri, umjesto predviđene dvije utakmice. Time će se nadoknađivati termini izgubljeni u ožujku 2020. godine te zbog odgode europske smotre, u razdoblju pandemije koronavirusa.

Pripremne utakmice za Europsko prvenstvo igrat će se između 31. svibnja i 8. lipnja 2021. godine. Točan raspored odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će definiran u prosincu ove godine, a doigravanje je zakazano za termin između 21. i 29. ožujka 2022. godine.

Završni turnir Lige nacija zakazan je za termin od 6. do 10. listopada 2021. godine, a interes za domaćinstvo iskazale su Italija, Nizozemska i Poljska.

U svim utakmicama Lige nacija, doigravanja europskih kvalifikacija, kvalifikacija za EP nogometašica, grupne faze Lige prvaka i Europske lige te preostalim utakmicama Lige prvakinja, bit će dopušteno po pet izmjena, kako bi se smanjio pritisak na igrače zbog zgusnutog kalendara. U zapisniku će biti dopušteno prijaviti 23 igrača.

U svjetlu pandemije, Izvršni odbor Uefe ujedno je odobrio niz posebnih mjera za organizaciju utakmica dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo te utakmica Lige prvaka, Europske lige i Lige prvakinja, a Liga mladeži u sezoni 2020./2021. bit će odigrana kroz utakmice na ispadanje, počevši od ožujka 2021. godine.

Sjednice Izvršnog odbora Uefe u prosincu 2020. i ožujku 2021. godine te redovni Uefin Kongres u ožujku 2021. godine bit će održani u Švicarskoj, izvijestio je HNS.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter