Milorad Mažić zaključio aktivnu karijeru i preuzeo vođenje sudačke organizacije Cipra

Foto: Kirill Venediktov / Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Najbolji srpski sudac Milorad Mažić zaključio je aktivnu karijeru i preuzeo je vođenje sudačke organizacije Cipra. S tamošnjim nogometnim savezom sklopio je dvogodišnji ugovor s mogućnosti produžetka suradnje za još jednu sezonu.

Mažić je samo posljednji u nizu stranaca koji je na čelu nogometnih sudaca jedne strane zemlje. Mark Clattenburg istu funkciju obnaša u Grčkoj, Viktor Kassai u Rusiji dok je David Elleray dobio zadatak reformirati sudačku organizaciju u Belgiji.

47-godišnji Mažić je proteklih godina osim u Srbiji, gdje je devet puta proglašen za najboljeg suca, sudio utakmice saudijskog te kineskog prvenstva gdje je bio profesionalno angažiran. FIFA sudac postao je 2009. godine te je sudjelovao na Svjetskim prvenstvima 2014. i 2018. godine, Europskom prvenstvu 2016. godine te Kupu Konfederacija 2017. godine gdje je vodio i finale između Čilea i Njemačke.

Sudio je i velik broj utakmice Liga prvaka u kojoj je debi imao 2012. godine, kao i Europske lige, a vrhunac je doživio 2018. godine kada je delegiran za glavnog suca finala Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida dok je dvije godine ranije vodio duel Superkupa između Seville i Real Madrida.

Pročitajte još:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter