Milijuni se slijevaju u Ljubljanu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dolaskom Milana Mandarića na mjesto predsjednika kluba ljubljanska Olimpija očito je postala važan faktor i u europskom nogometu te posljedično prodajom dvojice važnih igrača napunila svoju blagajnu.

Andra porar je novi lan Basela

Dok je u proteklim godinama Olimpija uglavnom prodavala svoje glavne igrače za “kikiriki”, dolaskom Milana Mandarića na čelu kluba stvari su se u financijskom smislu bitno promijenile (i popravile). Već u prosincu prošle godine srpsko – američki biznismen blagoslovio je prodaju prvog napadača Andraža Šporara u švicarski Basel za 2,8 milijuna eura plus milijun eura bonusa, ako Basel u ovoj i sljedećoj sezoni osvoji naslov prvaka, a u četvrtak bu trebala biti finiširana prodaja nigerijskog napadača Ezekiela Hentyja u moskovsku Lokomotivu. “Zmajčekima” bi nakon službenog potpisa ugovora trebalo pripasti oko 5,5 milijuna eura, što je fantastičan posao za klub, koji je u posljednjim godinama samo nemoćno pratio, kako glavni rivali iz Maribora prodajom igrača, kao što su primjerice bili Josip Iličić i Robert Berić, dominiraju šoping scenom u “Deželi”.

Jesenski dio prvenstva vodeća Olimpija je završila s tri boda prednosti ispred Maribora, koji je Dinamu prodao desnog bočnog braniča Petra Stojanovića za oko dva milijuna eura, što znači, da su bili Ljubljančani uspješniji od “vijoličastih” na tereni i izvan njega. Usprkos punoj blagajni navijači Olimpije strahuju kako će momčad izgledati na proljeće, jer su glavni napadači napustili klub, tako da će na obranu protivnika jurišati novopridošlice Blessing Eleke i Miroslav Radović, koji se još nisu uigrali sa ostatkom momčadi. Hoće li se Mandariću osvetiti prodaja dvojca ŠporarHenty ili će na kraju sezone uz pune džepove ipak slaviti naslov prvaka?

Simon Maljevac


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email