Meštrović: “Prodavat ćemo igrače jer to želimo”

Foto: NK Osijek
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tragom informacije koja se pojavila u medijima i na društvenim mrežama da bi NK Osijek ovih dana mogao transferirati još jednog svog istaknutog prvotimca Erosa Grezdu u Rangers, pojavili su se i različiti komentari na tu temu. Kako se ne bi kuloarski i neutemeljeno naklapalo, o tomu se kako prenose službene stranice kluba očitovao klupski predsjednik Ivan Meštrović koji je tom prilikom rekao:

Osijek će prodavati igrače. Ne zato što to trenutno mora, već stoga što to želi. Prvenstveno što želi većim klubovima staviti Osijek na mapu kupnje igrača. Težim Osijek napraviti samoodrživim klubom, u bližoj ili daljnjoj budućnosti. Danas-sutra možda više ne bude bilo Meszarosa ili mene, ali Klub će ostati. A ostati će bolji no što je ikada bio. To je moja obveza. Pritom jako vodimo računa kako prodajemo. Držimo se stava da igrači koji odlaze iz Osijeka vrijede milijun + EUR. Također, držimo se stava da prvenstveno želimo prodavati igrače na zapad.

Osvrnuo se Meštrović i na činjenicu da igrači Osijeka odlaze za sve veće iznose i da su ti transferi sve unosniji:

Naši transferi progresivno rastu: 1; 1,2; 2; pa 3 milijuna eura. Igrače prodajemo u zvučne zapadne klubove koji nam se vraćaju kao kupci. Svi oni, a i ostali klubovi iz njihovih bogatih liga, znaju za “tamo neki Osijek” gdje se sada ima što za kupiti. Izuzevši Dinamo, prvenstveno zbog apsolutnih iznosa koje postiže prodajama svojih igrača, vjerujem da imamo najstaloženiju, najodrživiju i najperspektivniju politiku i koncept odlazaka igrača iz našeg Kluba.

Još je nešto Ivan Meštrović želio posebno naglasiti, a time i poslati poruku svim navijačima i simpatizerima NK Osijek te javnosti općenito:

I nema tu riječi o padu rezultatskih ambicija. Ovdje je riječ o odgovornosti prema budućnosti. Isto kao u slučaju kampa i stadiona Pampas. Osijek prije svega, ali Osijek koji će u budućnosti većim dijelom, ako već ne u potpunosti, moći sam sebe financirati. I to ne zato što se nečega bojim ili sam se umorio, već stoga što je to jedini ispravni put ako želimo imati stabilan, velik i Europi poznati klub. Vjerujte, kao i do sada, sve u zalog budućnosti. Bližoj i daljnjoj. – zaključio je predsjednik Osijeka za službene stranice.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter