Matko Babić i Ivan Kelava karijeru nastavljaju na Cipru

Foto: AEL Limassol
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Matko Babić i Ivan Kelava, koji su bili članovi Rijeke i Inter-Zaprešića, karijeru nastavljaju na Cipru. Dok je 22-godišnji napadač dogovorio ugovor na pet sezona s prvoligašem AEL Limassolom, 33-godišnji vratar će braniti boje drugoligaša Alki Oroklinija.

Babić je u lipnju prošle godine dogovorio suradnju s klubom s Rujevice, no u protekloj sezoni je u riječkom prvoligašu upisao samo 62 minute u igri, nastupivši u po dva susreta HT Prve lige te kupa. Potom je prvi dio ove godine proveo na posudbi u češkoj MFK Karvini. Profesionalnu karijeru je započeo u Lokomotivi iz koje išao na posudbu u Rudeš, a prve nogometne korake je napravio u omladinskim školama Dinama i Zagreba. Za mladu reprezentaciju Hrvatske je u upisao tri nastupa.

Foto: Alki Orokolini

Kelava je pak karijeru započeo u Dinamu u čijem je dresu upisao 137 nastupa. Bio je i član Lokomotive, da bi u ljeto 2013. ostvario transfer u Udinese koji ga je potom slao na posudbe u Capri i Spartak Trnavu. Nakon isteka ugovora s članom Serie A karijeru je nastavio u španjolskoj Granadi, a potom je bio i član mađarskog Debrecen te rumunjskog CSM Poli Iasija prije nego šte priključio zaprešićkom Interu na čijim je vratima posljednji put stajao u svibnju 2019. godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter