Martin Rafelt postao glavni taktički analitičar Hajduka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Njemački taktički analitičar Martin Rafelt potpisao je jednogodišnji ugovor s Hajdukom u kojem će obavljati funkciju glavnog analitičara (momčadska i individualna taktika), sudjelovati će u analizi igrača koji su potencijalno zanimljivi klubu, a zadužen je i za edukaciju trenera unutar Akademije.

27-godišnjak je na Poljudu prvotno boravio koncem prošle godine kada je na poziv voditelja Akademije Krešimira Gojuna u Splitu proveo dva tjedna kako bi razmijenio iskustva i znanja s trenerima u mlađim uzrasnim kategorijama.

Tom prilikom je bio i na klupi u prvenstvenoj pobjedi juniora nad Dinamom (3:2). Nakon dobrih početnih dojmova odlučeno je da se suradnja s njim podigne na veći nivo.

Marko Sičić, Mario Despotović i Martin Rafelt / Foto: Robert Matić /hajduk.hr

Rafelt je od 2011. godine autor na Spielverlagerungu, poznatom portalu koji je posvećen taktici u nogometu, a na kojem je pisao i današnji pomoćni trener Red Bull Salzburga i jedan od najzanimljivih mladih trenera na svijetu Rene Marić koji mu je u prosincu prošle godine putem twitter profila i čestitao na dogovorenoj suradnji s Hajdukom.

Rafelt je bio i trener u mlađim kategorijama FSV Wittena, a kao analitičar i skaut je surađivao sa Thomasom Tuchelom u Mainzu te Rogerom Schmidtom u Bayer Leverkusenu. Svojim analizama je privukao pozornost nogometne javnosti te je bio komentator u njemačkim medijima kao što su Deutsche Welle, Sky, ZDF, Ruhr Nachrichten, Bild am Sonntag…

Autor je i knjige “Vollgasfußball: Die Fußballphilosophie von Jürgen Klopp” – “Nogomet punim gasom – nogometna filozofija Jürgena Kloppa” koja je izdana 2016. godine i koja je na 176 stranica posvećena jednom od najboljih trenera današnjice.

Mladi stručnjak je također čest gost simpozija i konferencija kao što je primjerice bila obuka za 400-tinjak poljskih nogometnih trenera koja je održana u veljači prošle godine u Katowicama gdje je imao predavanje na temu “gegen pressinga”.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter