Marijan Kustić osuđen na deset mjeseci zatvora uvjetno

Screenshot: TV Loki
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić je nakon nagodbe osuđen na deset mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine zbog izazivanja prometne nesreće koja se dogodila u lipnju prošle godine na cesti kod mjesta Bobota nedaleko od Vukovara.

>> Podignuta optužnica protiv Marijana Kustića

Policijskim očevidom je utvrđeno da je Kustić upravljao osobnim vozilom marke BMW zagrebačkih registracijskih te se nije zaustavio na obavezni znak zaustavljanja udarivši u Peugeot, a tom prilikom je nastradao i Punto.

U sudaru je ukupno pet osoba ozlijeđeno, a od toga dvije teže. Jedan od njih je bio i Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović za zdravstvo i sport, koji je bio Kustićev suvozač.

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je u svom priopćenju navelo:

Na temelju optužnice ovog državnog odvjetništva podignute u svezi prometne nesreće koje se dogodila 8. lipnja 2018. oko 2,15 sati na raskrižju Državne ceste 2 i Županijske ceste 4111 (Bobota-Vera), protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 5. Kaznenog zakona, a nakon prethodno potpisanog sporazuma i izjave za donošenje presude na temelju sporazuma stranaka, Općinski sud u Vukovaru je na sjednici optužnog vijeća održanoj 9. svibnja 2019. donio presudu na temelju sporazuma stranaka. (15. 5. 2019.)

Navedenom presudom okrivljenik je proglašen krivim za spomenuto kazneno djelo te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, a potom mu je temeljem čl. 56. Kaznenog zakona izrečena uvjetna osuda na način da se kazna zatvora na koju je osuđen neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od dvije godine na počini novo kazneno djelo. 

Navedena presuda je postala pravomoćna danom donošenja budući da su se stranke, branitelji i oštećenici neposredno nakon objave presude odrekli prava na žalbu.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email