Mamići i Vrbanović uz jamčevinu i „majkemi nećemo više“ izlaze iz pritvora

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zagrebački Županijski sud odlučio je da se Zdravko i Zoran Mamić i Damir Vrbanović mogu braniti sa slobode u zamjenu za jamčevinu i obećanje da neće ometati kazneni postupak. Iako je prvobitno istražna sutkinja odbila ikakvu mogućnost jamčevine, sud kojim predsjedava Zdravkov prijatelj Ivan Turudić, odredio je da mogu izaći iz zatvora uz plaćenu jamčevinu i “majkemi” da neće utjecati na svjedoke ili ponovo krasti novac iz Dinama.

Da bi izišli treba na račun suda položiti sedam milijuna kuna za Zdravka, četiri za Zorana, a milijun za Vrbanovića. Nakon toga će se održati ročište i uz obećanje da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, a Zdravko Mamići ponavljanjem kaznenog djela, moći će se braniti sa slobode.

Procedura do izlaska može ići brzo, a može i potrajati danmdash;dva.

Ne iznenađuje ovakav epilog, pogotovo nakon slučaja gradonačelnika Milana Bandića koji je pod sudskim procesom za višemilijunske štete trenutno na slobodi i obnaša funkciju Gradonačelnika Grada Zagreba te vodi kampanju za ulazak u Sabor. Sve je to omogućio Ustavni sud koji je zaključio da je u takvim slučajevima pravo na rad ustavno pravo, da se uz obećanje da neće utjecati na sud može izaći iz zatvora i na koncu da jamčevina ne smije biti korelacijski određivana prema šteti, a to što je netko na poziciji, ne znači automatski da će je koristiti za nove zlouporabe …

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email