Malonogometaši iz svih krajeva Hrvatske stižu na Keglić: Ovo je prava promocija malog nogometa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nadolazeći vikend bit će u znaku malonogometaša. Na legendarnom Kegliću vrše se zadnje pripreme za završnicu Socca PH u malome nogometu, koja će 29. i 30. lipnja okupiti najbolje igrače iz čitave Hrvatske.

”Drago mi je što dolazim sa svojom ekipom jer želim da i oni osjete dio te sjajne malonogometne atmosfere koja vlada pod okriljem Socce. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem mogućem izdanju. Nisam upoznat sa svim momčadima koje će nastupiti na završnici pa ne mogu reći konkretna očekivanja, ali vjerujem da možemo daleko dogurati”, kazao je Dino Škibola, predstavnik momčadi iz Zadarske županije, koji je Hrvatsku lani predstavljao na premijernom Svjetskom malonogometnom prvenstvu u Portugalu.

”Puno bi mi značilo osvojiti prvenstvo Hrvatske na Kegliću i iskusiti Ligu prvaka jer nisam imao prilike nastupiti na onoj prošlogodišnjoj u Poreču. No najbitnije je da dođemo, odigramo, podružimo se i zabavimo”, nadodao je uvijek skromni Škibola.

Teren na Kegliću nedavno je dobio novu umjetnu travu

Koprivnička KC liga na završnicu šalje momčad Petgrad, četverostrukog, a ujedno i aktualnog prvaka te lige.

”Radi se o skupini odličnih igrača, inače s velikog nogometa. Zajedno igraju već godinama po raznim turnirima i ligama. ”Alfa i omega” momčadi je Vedran Petrović koji proizlazi iz Slaven Belupove škole nogometa. Dugogodišnji je vratar koji je nekoliko puta proglašen za najboljeg vratara Zimske Lige u Koprivnici te KC Lige. Većina ekipe je nekada igrala u Zagrebu na Megla Športu, kao i na Kegliću, tako da vjerujem da im je drago što se vraćaju na mjesto gdje su nekada zajedno ”haklali”. Od njih očekujemo prolazak prvog kruga, a onda dalje što bude”, pojasnio je Tomislav Zalar, organizator koprivničke KC lige.

”KC Liga je ove godine proslavila deset godina postojanja. Petgrad se profilirao i oformio upravo na našoj ligi, a njihov nastup na Ligi Prvaka bio bi velika promocija za koprivnički kraj. Mogao bih reći da bi to bio jedan svojevrsni vjetar u leđa za ostale sastave da ozbiljnije i organiziranije krenu u stvaranje momčadi”, kazao je Zalar.

Organizator koprivničke KC lige za kraj je prokomentirao ne tako davno osnovane krovne malonogometne organizacije: ISF – International Socca Federation te Socca Croatia.

”Nismo ni trenutka dvojili oko priključenja Svjetskoj malonogometnoj federaciji te hrvatskom Savezu. Za sada imam samo pohvale. Vidi se vrijedan i sustavan rad i prava promocija malog nogometa. Što se tiče našeg Saveza odnosno Socca Croatie, mogu reći – zaista hvalevrijedan potez. S jednim sustavnim radom uz stvaranje kvalitetne reprezentacije te jedan prirodan rast, očekujem sve bolje završnice Prvenstava Hrvatske i sve kvalitetnije ekipe”, zaključio je Zalar.

Podsjetimo kako će najbolja momčad na završnici ostvariti direktan plasman na ovogodišnju malonogometnu Ligu Prvaka u Mariboru koja će se održati od 5. – 8. rujna u slovenskom Mariboru.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter