I mali dioničari prisustvovali Glavnoj skupštini Cibalije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U službenim prostorijama vinkovačkog prvoligaša sinoć je održana još jedna redovna godišnja Glavna skupština. Za razliku od svih do sada prethodnih, prvi put od preoblikovanja kluba i osnivačke skupštine održane još 2012. godine pojavili su se i do sada zapostavljeni mali dioničari. Točnije, njih četiri pa je tek formalnost u trajanju od pola sata potrajala i tri puta duže.

Prijašnjih godina javni poziv mogao se pronaći samo u Narodnim novinama, no ove je čak i to izostalo. Iako, dužnost kluba je ispunjena objavom u – sudskom registru! Kako je na Glavnoj skupštini bilo riječi i o tome, u narednom periodu se nadamo upravo promjeni odnosa prema malim dioničarima. Zanimljivo, Skupštini je ukupno prisustvovalo tek 13 dioničara koji imaju 64% vlasničkog udjela, a ranije spomenuta četiri mala dioničara činili su gotovo trećinu prisutnih što, očito, samo po sebi dovoljno govori o općenitom interesu.

Dnevni red Glavne skupštine sastojao se od ukupno deset točaka koje su prošle bez većih problema. Usvojena su izvješća Uprave o radu i poslovanju Društva u 2016. godini i izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova, jednako kao godišnja financijska izvješća koja su u proteklom periodu u javnosti izazvala veliku pažnju. Usvojeno je i izvješće o obavljenoj reviziji poslovanja, dok je tvrtka Vozetić d.o.o izabrana za revizora Društva i u 2017. godini. Gubitak Društva ostvaren u poslovnoj 2016. godini u iznosu od 1.720.339,43 kune pokrit će se iz budućeg očekivanog dobitka.

Najveća promjena zapravo se dogodila u Nadzornom odboru. Novi članovi postali su Damir Bošković i Ivan Rimac koji je zbog zakonskih odredbi zauzeo mjesto gradonačelnika Grada Vinkovaca Ivana Bosančića. Njihov mandat traje iduće četiri godine.

Davor Mikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email