Liga prvaka i Europska liga će se okončati ove sezone, ukoliko to dozvoli situacija s koronavirusom

Grafika: UEFA
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon potvrde o odgodi Europskog prvenstva, koje se trebalo održati u lipnju ove godine u dvanaest europskih gradova, za sljedeću godinu i to u terminu od 11. lipnja do 11. srpnja – stiže nam još jedna službena potvrda.

Nogometni savez Srbije objavio je da će Izvršni odbor UEFA-e izglasati preporuku o odigravanju utakmica Lige prvaka i Europske lige do kraja lipnja ove godine, naravno, ukoliko to situacija s novim koronavirusom dozvoli. Termini finala ovih klupskih kontinentalnih natjecanja trebali su biti 27. svibanj (Europska liga) i 30. svibanj (Liga prvaka), a prema preporuci UEFA-e novi termini su 24. lipanj za finale drugorazrednog klupskog natjecanja i 27. lipanj za elitno natjecanje, odnosno Ligu prvaka. Mjesta u kojima bi se finala trebala održati ostaju ista, dakle finale EL igrat će se u Gdansku, a finale LP-a u Istanbulu.

Podsjetimo, sve navedene odluke rezultat su konferencije održane između najvažnijih dionika europskog nogometa, a službenu odluku može donijeti samo Izvršni odbor UEFA-e. Naravno, očekuje se da će zaključci s konferencije biti u potpunosti uvaženi i službenim priopćenjem potvrđeni u popodnevnim satima.

Tada ćemo znati i detalje o doigravanju za odlazak na odgođeni EURO, ali i ostale detalje o kalendaru natjecanja za klupska natjecanja pod okriljem krovne kontinentalne nogometne kuće.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email