KV Mechelen zbog namještanja utakmica izbačen iz prve belgijske lige

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nogometni savez Belgije danas je donio odluku da KV Mechelen iduće sezone neće igrati u prvoj ligi iako su na zelenom travnjaku izborili promociju iz druge lige u kojoj su bili prvaci. Posljedica je to afere o namještanju utakmica koja se vodila protiv KV Mechelena i Waasland-Beverena.

KV Mechelen kao i četiri njegova direktora su proglašeni krivima te su izbačeni iz Jupiler lige, iduće sezone će u drugoj ligi startati s -12 bodova, a neće igrati ni u Europskoj ligi iako su pobjedom u finalu kupa protiv Genta to izborili. Također su izbačeni i iz kup natjecanja za iduću sezonu.

Waasland-Beveren je oslobođen krivnje, ali su kažnjena dva njegova direktora jer nisu na vrijeme prijavila svoja saznanja nadležnim tijelima. Klub tako i iduće sezone ostaje u najvišem rangu natjecanja.

Umjesto KV Mechelena pak u Jupiler ligi će igrati Beerschot, u Europskoj ligi će od drugog pretkola krenuti Gent dok će Antwerp svoj europski put krenuti iz trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu.

Protiv ove odluke u roku od sedam dana moguće je podnijeti žalbu belgijskom arbitražnom sportskom sudu. Žalba odgađa kaznu, ali konačna odluka se mora znati najkasnije do 30. lipnja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email