Kultna 22: Ratno stanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Postoje vremena kad treba manje težiti literarnom izričaju, a više žestokom pristupu. Ovo su ta vremena.

Hajduk, Naš Hajduk i Torcida su pod združenim udarom kojem krajnji cilj vidim samo u preuzimanju Hajduka. Dakle, vidjeti Igora Štimca, čovjeka s impozantnim brojem sportsko-poslovnih neuspjeha, kako preko noći postaje medijska zvijezda malo je i tragikomično. Čak i ako se stavi na stranu da bi ga se svaki put najprije trebalo pitati da razjasni transfer Srne i Pletikose u Ukrajinu, ili bar da pojasni što se jedne ljetne večeri iza “Oluje” događalo u Rijeci. Tragikomično je da se Štimac jedva suzdržava da podvikne “triba me vratiti u Hajduk, ja ću biti špicni igrač uprave”. Nadajući se valjda da se više nitko ne sjeća događaja od prije 15-ak godina kad je to bilo. Tragikomično je da sve to izjavljuje u turističkom objektu Željka Keruma. Spojite točkice sad, kako nastaje združenost. I kako su zapravo nesposobni i sakriti je. Tragikomično je da i Štimac daje izjavu par dana nakon što je bio u Međugorju. Valjda je otišao vidjeti vidjelicu. Spojite točkice.

Mediji predvođeni masonskim koncernom svojski pružaju podršku ovoj neobičnoj ekipi, apsolutno pretjerujući s tim, ni ne trudeći se da prikriju što rade. Gotovo pa ignorirajući istovremeno tragične ludorije u zdravstvu i pravosuđu. Pri tome se ova skupina ljudi i “medija” zanosi tezom da će štedeći malo Torcidu uspjeti postići raskol i dovesti sebe na čelo kluba koji je ponovno novčano takav da im cure sline iz usta. Što govori i da ih ne ubi bistrina, već provjereno neuspješan plan pokušavaju po treći ili četvrti put provesti, gotovo pa dječji zaigrano nadajući se drugačijem rezultatu.

Hajduk, Naš Hajduk i Torcida su pod združenim udarom. Kojem je cilj da gladni Hajdukova novca dođu na čelo kluba. I da onda s Voždom iz Hercegovine “vrate Hajduku slavu”. Uz neku minornu nagradicu za njihov trud. E pa neće. Bar dok ima jedan od nas normalnih da se bori protiv rospija. “Fuck you, I am Millwall” rekao je onaj navijač u Londonu prije negoli će se goloruk zaletjeti na teroriste. Fuck you, We Are Hajduk.

P. S.

Naslovnica Slobodne Dalmacije /25.8.2018/

E, da, 25. kolovoza 2018. godine je umrla jedina splitska dnevna novina. Već dugo ona niti je slobodna niti je Dalmacija, ali danas su je konačno isključili s aparata. Zapalite jednu svijeću za nekad jedan od simbola Dalmacije.

Stanislav Mamić Piksi


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter