Krah južnokorejskog sna u Lučkom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Uoči početka aktualne sezone NK Lučko, a i hrvatski nogomet su dobili novog ulagača. Predsjednik kluba je postao Južnokoreanac Lee Kyung Won koji je još kao igrač bio član Hrvatskog dragovoljca. Veliki doprinos u njegovom dolasku je imao nogometni menadžer Robert Brčić koji je preuzeo funkciju sportskog direktora kluba.

Najave su po običaju u ovim prilikama bile velike. Garantiralo se da klub više neće imati problema sa financijama, da je cilj igrački se pojačati te u skoro vrijeme ući u Prvu HNL u kojoj bi se borilo za titulu prvaka. Planiralo se i poboljšati infrastrukturu te uvjete rada, kupiti klupski autobus i potpisati novi ugovor sa tehničkim sponzorom, a najavljivale su se i sponzorstva velikih južnokorejskih tvrtki poput Samsunga, Hyundaija ili LG-a. Prvi Južnokoreanac na čelu jednog hrvatskog kluba izazvao je i pažnju kod medija koji su mu poklonili veliki prostor uz konstataciju da je to “formula koja donosi uspjeh”.

Međutim uskoro je postalo jasno da se od velikih najava malo toga ostvarilo. Već tijekom prošle polusezone stidljivo se u medijima provlačila teza da plaće igračima i djelatnicima kasne te da novi predsjednik ne ispunjava svoja obećanja. Klub je za to vrijeme promijenio i trenera, Damira Petravića je zamijenio Davor Mladina. Definitivna potvrda nezadovoljstva je uslijedila početkom godine kad je održana skupština kluba na kojoj su Lee Kyung Won i Robert Brčić smijenjeni uz konstataciju da je ova avantura nanijela veliku štetu klubu.

Konačni rezime ove šestomjesečne epizode je prema riječima v.d. direktora kluba Petra Plahutara za večernji.hr bilo novih 400.000 kuna duga koji su ostali iza biznismena iz Seula. NK Lučko se našlo na novom početku s gorom startnom pozicijom nego što je bila u lipnju prošle godine.

U novu polusezonu klub kreće sa novim partnerima. Potpisan je ugovor sa menadžerskom agencijom SASC, a kao posljedica toga u klub je pristigao mladi vratar Artem Leonov koji je za U21 reprezentaciju Rusije upisao sedam nastupa. Osim suradnje sa dotičnom agencijom NK Lučko se okrenulo i NK Lokomotivi iz koje je na posudbu ove zime pristiglo čak deset nogometaša. Radi se o Denisu Ceraju, Luki Smolji, Borni Petroviću, Vladimiru Oršoliću, Ivanu Novoselecu, Darijanu Radeliću Žarkovu, Marku Toliću, Enniju Travagliji, Anti Hrkaću i Dejanu Čabraji.

NK Lučko se trenutno nalazi na šestoj poziciji prvenstvene ljestvice sa 25 osvojenih bodova, a u prvom kolu nastavka sezone 26. veljače gostuje kod Gorice.

Karlo Propadalo


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter