Kos odbacio Burića

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zvonimir Soldo, Marijan Pušnik, Željko Kopić, Nenad Bjelica i vjerojatno još poneko ime je proteklih dana dobilo poziv iz Splita. S druge strane je bio novopečeni predsjednik Hajduka Ivan Kos koji je priupitao navedene ne samo za zdravlje nego i jesu li zainteresirani za klupu Hajduka. Sve to se događa u trenutku kad Bili imaju trenera. Studioznog Damira Burića koji je nedavno napunio punih godinu dana na klupi splitskog ponosa. Iza njega je sezona u kojoj je realno procjenjujući kako u prvenstvu, tako i u Europi, a i kupu ispunio očekivane rezultatske ciljeve. Ciljeve koji su u odnosu na povijest Hajduka skromni, ali prikladni situaciji u kojoj se klub nalazi. Možemo razgovarati o dojmu, o porazima u ključnim utakmicama, o razvoju pojedinih igrača za koje se vjerovalo da će biti oslonac kluba u razdoblju koje dolazi, o perspektivi, ali kad hladno analiziramo učinak onda on nije razočaravajući. Burić je nepobitno donio određeni iskorak nakon kaosa koji je vladao koncem prethodne sezone.

S obzirom na događanja ostaje još samo službena potvrda da Damir Burić neće biti taj koji će se prvog dana priprema kao šef stručnog stožera pojavi na prozivci u Bijelom salonu. Novi predsjednik ima pravo izabrati tim najbližih suradnika sukladno viziji koju ima i zbog koje je bio izbor većine članova Nadzornog odbora, ali je problematičan način na koji to radi. Nakon prvog sastanka između Kosa i Burića na službenim stranicama kluba je objavljeno priopćenje o tome da su nagađanja oko Burićeve budućnosti u Hajduku nepotrebna, a samo par dana kasnije ponovno ih je aktualizirao sam Kos gostujući na RTL-u. Sve to je davalo dojam da buduća suradnja između Kosa i Burića nema dobru perspektivu i da se iz dana u dan očito odgađa ono što je neizbježno, a to je razlaz između Hajduka i Burića. Razlaz koji se treba dogoditi na gospodski način, bez možebitnog prolijevanja žuči i bez osjećaja razočaranosti međusobnim odnosom i postupcima. Možda je za tako nešto već i kasno? Damir Burić je barem tako nešto zaslužio, a ne da vjerojatno u čudu promatra sve što se događalo proteklih dana, odnosno koji će novi kandidat potvrditi kontakt s predsjednikom Kosom.

Osim toga predsjednik Kos je nekoliko puta napomenuo da će se odluka o treneru te novom šefu omladinske škole donijeti nakon imenovanja sportskog direktora koji bi tako sukladno hijerarhiji trebao potvrditi svoje prve suradnike. Na prvi pogled ništa čudno, tako bi i trebalo biti, ali vijesti koje su curile iz Poljuda ne odaju dojam da se tako nešto uistinu i događalo. Predsjednik se očito nije koncentrirao samo na izbor prvog čovjeka struke pa da je potom sukladno i s njegovim razmišljanjima poveo računa i o ostatku kadrovske križaljke nego je u isto vrijeme vodio razgovore s više kandidata koji konkuriraju za različite pozicije. Možda je uistinu zbog vremenske stiske uoči skorog početka sezone uz dogovor s najizglednijim kandidatom za sportskog direktora Marijem Brancom vodio sve te razgovore, ali o tome možemo samo nagađati te se nadati da će nam iz Hajduka razriješiti naše dileme.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter