Koronavirus u Prvoj HNL – zaražen igrač Lokomotive

Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Igrač NK Lokomotive, koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb sa povišenom temperaturom, obavio je testiranje na COVID-19 , te je rezultat pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaražene osobe, objavio je klub s Kajzerice.

Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igraču odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a, navodi se u priopćenju.

Bez obzira što igrač  nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu sa igračima prve momčadi  provest će se pojačani nadzor u idućem periodu, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije. U narednom periodu prva momčad će trenirati u strogim uvjetima bez korištenja svlačionica, sa redovnim mjerenjem temperature u skladu sa protokolima UEFA-e i HNS-a. Igrači i stručni stožer će obaviti testiranje na COVID-19 tijekom tjedna i još u dva navrata prije utakmice 2. pretkola UEFA Lige Prvaka sukladno protokolu UEFA-e, pojasnili su iz Lokomotive.

Ostatak momčadi sukladno naputku epidemiološke službe nisu u obavezi primjeniti mjere samoizolacije. Bez obzira, treninzi, obaveze igrača, stručnog stožera, te radne zajednice odvijati će se po strožim mjerama. Nadležni epidemiolog nije procijenio elemente dodatnog rizika za klub, ali je Radna skupina za povratak natjecanja HNS-a preporučila pojačan nadzor i dodatne higijenske i epidemiološke mjere, zaključuje se u priopćenju.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter