Kontinentalni prvaci napravili pomak na FIFA ljestvici

Photo credit: ryan_fung via Visual hunt / CC BY-SA
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

FIFA je danas objavila ažuriranu ljestvicu najbolje rangiranih reprezentacija na svijetu. Hrvatska reprezentacija je u odnosu na prethodno stanje izgubila jedno mjesto, te je trenutno 7. na svijetu.

Očekivano, najveće pomake prema gore napravile su reprezentacije koje su osvojile nedavno okončana kontinetnalna natjecanja.

Alžir, kontinetnalni prvak Afrike, tako bilježi skok od 28 mjesta te su trenutno 40. reprezentacija prema FIFA ranking ljestvici, što im je najbolji plasman još od 2016. kada su u jednom trenutku bili 28. reprezentacija svijeta.

Finalist Afričkog kupa nacija Senegal napredovao je za dva mjesta i sada je 20. na ljestvici, Lavovima Terange to je najbolji plasman u povijesti reprezentacije. Spomenimo i četvrtfinalista turnira Madagaskar, koji je skočio 12 pozicija i sada je na 96. mjestu. Najbolji plasman je ova otočna država imala 1993. kada su jedno vrijeme bili 81. na svijetu.

Prvak Sjeverne i Srednje Amerike je bio Meksiko koji je zahvaljući tom ostvarenju napredovao 6 mjesta i trenutno je 12. reprezentacija svijeta. Finalist turnira SAD je nakon turnira 22. na ljestvici uz napredak od 8 mjesta. Vrijedna spomena svakako je i reprezentacije polufinalista CONCACAF regije – Haitija, koja je skokom od 18 mjesta stigla na 83. Najbolji plasman Haitija u povijesti je 39. mjesto iz 2012. godine.

Južnoameričke reprezentacije usprkos nedavno odigranom 46. izdanju Copa Americe nisu napravili pretjerane pomake. Razlog tome je vrlo jednostavan, sve istaknutije reprezentacije su već u samom vrhu svjetskog nogometa. Domaćin i osvajač turnira Brazil tako je ostvario pomak za jednu poziciju, preskočivši prave svijeta Francusku sada su drugi na ljestvici. Četvrtfinalist Cope Urugvaj je sada 5. na svijetu uz pomak od tri mjesta, a Kolumbija je na 8. mjestu ljestvice. Četvrtfinalist Venezuela bilježi najbolji plasman u povijesti, te su uz pomak od 7 mjesta trenutno 26. na FIFA ljestvici. Trećeplasirana Argentina nakon turnira je skočila za jedno mjesto i srpanj 2019. zaključila na 10. mjestu.

Neokrznuta na vodećem mjestu FIFA ljestvice je ostala Belgija, koja sada ima 20 bodova prednosti pred Brazilom.

Sljedeća službena objava FIFA rankinga bit će 19. rujna ove godine.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter