Kohorti zabranjen unos transparenta s porukom protiv dodjele dresa Mamiću

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fantastičan ulazak Osijeka u sezonu, još uvijek je obilježen “ispadom” uprave nakon prošlotjedne pobjede usred Maksimira, kada je predsjednik kluba Ivan Meštrović, klupski dres s brojem 10 i imenom “Maminho“, dodijelio “savjetniku” Dinama. Potez je razbjesnio Kohortu, jer je nedopustivo da se klub razbacuje ovakvim poklonima prema osobi koju se sumnjiči za najveći gospodarski kriminal u samostalnoj Hrvatskoj. Osim toga, navijače ljuti činjenica da se dres još uvijek ne može kupiti u slobodnoj prodaji, no unatoč tome, za “Maminha” se bez problema jedan našao. Meštrović je cijeli skandal pokušao relativizirati jeftinom demagogijom i promašenim tezama, što je dodatno “zapalilo” Kohortu. Kao posljedica, na utakmici protiv Splita, Kohorta je u znak protesta odlučila prvih 20 minuta provesti bez ikakvog navijanja, dok je u nastavku susreta nekoliko puta skandirala protiv Zdravka Mamića, što je ostatak tribina popratio s odobravanjem. Podignut je i transparent s dresom u “zatvorskim bojama”, na kojem je bilo otisnuto prezime Mamić, te umjesto broja slovo X, što jasno aludira mišljenje Kohorte o vladaru hrvatskog nogometa. Pripremila je Kohorta još jednu poruku, no njezin unos je zabranjen. Do zaključenja teksta nismo uspjeli saznati tko je i zašto zabranio njezin unos, no prenosimo sadržaj poruke: “NK Osijek svetinja je našadresu nije mjesto u ruci mafijaša!”

Da situacija ne ostane u dosadašnjim okvirima, a koji su davno izmakli kontroli, pobrinuo se Ivan Meštrović najsvježijom izjavom, u kojoj komentira aktivizam i bunt Kohorte: – Navijači se ljute. Ljutim se i ja na njih kad pale stolice i kad bacaju baklje i svaku utakmicu plaćamo 20 do 30 tisuća kuna, šutimo, platimo i idemo dalje, ali i nije normalno da uprava i navijači razmišljaju jednako, to nema nigdje u svijetu, ali mi imamo zajednički cilj, to je jaki NK Osijek, nosi nas pozitivna atmosfera, rezultat i naša prva ljubav NK Osijek, koji sada to mogu reći legitimno pretendira na najviše postolje u HNL-u, već ove sezone.

Svaki komentar je suvišan. Možemo samo zaželjeti sreću Kohorti u nastavku ove sapunice.
]]>


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter