Klubovi Serie A s grupnim treninzima počinju od 18. svibnja

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Klubovi Serie A su od ponedjeljka, 18. svibnja, dobili dopuštenje za početak grupnih treninga. Odobrenje je stiglo nakon što je Talijanski nogometni savez (FIGC) prihvatio izmjene zdravstvenog protokola koje je predložila tehničko-znanstvena komisija talijanske vlade.

– “Prije nekoliko minuta, prije nego što sam stigao u parlament, primio sam pismo predsjednika nogometnog saveza Gravina, u kojem je objavio da je FIGC prihvatio sve povratne informacije znanstvenog odbora i prilagodio svoj protokol. Zbog toga sam omogućio, da bez bilo kakvih daljnjih poteškoća, grupni treninzi u klubovima mogu početi od 18. svibnja.” – izjavio je ministar sporta Vincenzo Spadafora.

Najznačajnija promjena unesena u protokol je odluka da će u slučaju pozitivnog testa na COVID-19 od strane jednog nogometaša svi njegovi suigrači, kao i trenersko i drugo osoblje tog kluba morati ići u 14-dnevnu karantenu. Bundesliga pak ima drugačije rješenje gdje obvezu karantene ima samo ona osoba koja je pozitivna, dok se za druge kontakte i nužnost njihove karantene radi procjena epidemiologa.

Troškovi testiranja igrača i osoblja klubova također neće biti na teret javnih sredstava nego klubova i nogometne organizacije. Predloženi datum nastavka elitnog talijanskog ligaškog natjecanja je 13. lipnja.

Nakon nepotpunog 26. kola vodeću poziciju Serie A drži Juventus koji ima samo bod prednosti pred Lazijom.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter