Jurica Pršir potpisao za Hajduk (FOTO)

Screenshot: HNS
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Potvrđeno je da je svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri s Hajdukom potpisao Jurica Pršir, donedavni veznjak juniorske ekipe Dinama i povremeni kapetan U18 reprezentacije Hrvatske. Po poziciji “osmica”, rođen je 29. svibnja 2000. godine u Zagrebu, dakle, nedavno je postao punoljetan.

Svoje prve nogometne korake napravio je, kao i brojni drugi, u NK Zagrebu, gdje je igrao, standardno, sve do prijelaza iz mlađih pionira u pionire. Sa 13 godina tad prelazi u Dinamo, naznačen kao možda i najveći talent koji je napravio taj prijelaz poslije Milana Badelja.

Šira ga je javnost mogla spoznati u začetku Prve HNL pionira, kada se izborio kroz sezonu za standardnost u prvoj ekipi Plavih. U 27 nastupa (17 startova), zabio je 5 golova (2 kaznena udarca). Kao i brojni drugi, iduće je sezone “zapeo” u drugoj ekipi kadeta, na razini nogometnog središta Zagreb. Tamo je dominirao u godištu, zabivši čak 19 golova (4 k.u.) u 28 nastupa – prvi strijelac kluba u svom godištu. Tek je dobio priliku igrati Prvu HNL kadeta zadnja dva kola.

Jurica Pršir potpisuje profesionalni ugovor s Hajdukom / Foto: MIM Sportconsulting

Paralelno je nastupao i za U16 reprezentaciju i u 8 nastupa zabio je dvaput. Nastavio je napredovati očekivano i iduće sezone, sad kao U17 reprezentativac (12/2). Standardan (24 nastupa, 19 startova), bio je ovaj put drugi strijelac ekipe, iza Leona Šipoša, s 14 golova. U svibnju je igrao i U17 Euro, kao desetka Hrvatske.

U svoju prvu juniorsku sezonu ušao je kao apsolutno standardan igrač, odlično za igrača ulazne dobi, na svojoj poziciji u sredini terena, paralelno je igrao i za U18 reprezentaciju (4 nastupa), čiji je postao i kapetan. U istom je statusu nastavio na proljeće – zapravo, Dinamu je možda i osigurao naslov jedinim golom na utakmici sa Slavenom, te fantastičnom partijom upravo protiv Hajduka (pobjeda Plavih 3:1).

Čini se da je već tad bio na pola koraka od splitskog kluba. Kako mu Dinamo nije nudio profesionalni ugovor, a Hajduk je, čekao se istek njegove stipendijske obveze kako bi se konkretizirao dogovor s Hajdukom. Kad su u Maksimiru, čini se, shvatili da koncem sezone ide na Poljud maknuli su ga iz kadra, i tako je došao do “tek” 14 startova i 2 ulaska s klupe, uz 3 gola.

U svakom slučaju, Hajduk je tako skupio poprilično dobru “kolekciju” mladih igrača s 18-19 godina koji bi, uz kontinuirani rad, trud mogli, možda i morali, za godinu-dvije biti nositelji kvalitete u prvoj ekipi, nakon što prođu žrvanj druge ekipe (ili prvoligaške posudbe), iskustvo igre sa starijim igračima, te pripreme s prvom ekipom i afirmiraju se. Kako za Juricu, tako i za ostale, put im je, čini se, otvoren i na njima je da ga u potpunosti iskoriste.

MODD


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter