Jordan N’Kololo novi igrač Istre

Foto: NK Istra 1961
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Michaël Jordan N’Kololo je novi igrač Istre 1961. I da, njegovi roditelji su jako voljeli košarku. Rođen u Créteilu u Francuskoj 9.11.1992. i visok 1.83m, ovaj je polivalentni veznjak, koji je igrao na svim pozicijama u vezi i na krilu i nekadašnji reprezentativac DR Konga.

Najuspješniji je od trojice braće nogometaša – stariji Etanda tavorio je u drugoj irskoj ligi, dok je mlađi Béni dogurao do 3. francuske lige.

U početku napadač, trenirati je počeo s 5 godina u klubiću CPB Bréquigny u južnom predgrađu Rennesa, te s nenavršenih 12 godina prešao u školu Rennesa. Tamo je igrao do kraja pionirske dobi, ali se ne probija i vraća u Bréquigny, gdje odrađuje kadetski staž, a juniorski odrađuje u AC Boulogne-BIllancourtu, u predgrađu Pariza. Ne zadržava se tamo igrati seniorski nogomet već prelazi igrati za rezervnu momčad Châteaurouxa. 9 golova kasnije, na ljeto 2012. potpisuje i profesionalni ugovor za njih. Međutim, u sezoni tamo tek puta nastupa u drugoligaškom društvu, te i dalje igra za petoligaške rezerve kluba – i zabija 6 golova u 20 utakmica.

U 2013. ga uzima Clermont koji mu odmah daje priliku u drugoligaškom društvu. Na poziciji ofenzivnog veznog, 16 je puta startao u 32 nastupa, te zabio jednom. Par puta je samo pri početku sezone igrao za petoligaške rezerve, zabivši gol u 2 nastupa. Kreće i u iduću sezonu kao standardan, pada u određenom trenutku u drugu ekipu, ali se vraća na kraju sezone. Na kraju je to bilo 13 startova u 18 nastupa i 1 gol u 2. francuskoj ligi, uz 7 nastupa uz 2 gola za rezerve. Te su mu igre čini se donijele poziv u reprezentaciju DR Konga – a na kraju sezone, čini se, donijele i transfer u Ligue 1 – u Caen. Prema njegovom intervjuu za rumunjske novinare, to mu je bila najgora odluka u karijeri i tvrdio je da je u Caenu izgubio 3 sezone.

Priča je u startu bila zapravo slična kao ranije – počeo je kao zamjena ulaziti, pa malo bio prebačen i u rezerve (5 nastupa, 1 gol), te nešto više prilika dobio na proljeće – koje i nije najbolje iskoristio. 5 startova, 11 ulazaka s klupe, 0 golova. U 16/17 ga uopće ni ne stavljaju u prvu ekipu. Nakon polusezone u rezervama, gdje opet nije zabio u 7 nastupa, odlazi na posudbu u drugoligaški Laval. Tamo zabija – ali se ne nameće više nego u rotaciji. Prošle sezone se iskristalizirao problem. Trener je smatrao da je N’Kololo izniman talent, ali bez killer instincta – kao da “izbjegava” gol, i tu se morao više potruditi. Na kraju za rezerve zabija 4 gola u 10 utakmica, ali u Ligue 1 ne zabija – tek 4 starta u 10 nastupa, mahom na jesen kao posljedica ozlijeda suigrača. Kad je puknuo skandal, tijekom kojeg je na internetu izašao video njega u dresu PSG-a nakon što je Caen ispao u polufinalu kupa od njih, budućnost mu se tamo u potpunosti ugasila.

Nikad u potpunosti realiziran talent seli potom u rumunjski Hermannstadt, gdje ga se forsira na lijevom krilu. Na kraju i tamo ispada iz prvih 11, te studeni i prosinac tek rijetko ulazi s klupe. U 16 nastupa je startao 8 puta i zabio jednom.

Talenta ima, ali brzo ćemo vidjeti gdje mu je “greška” – i hoće li mu uopće biti uteg u Prvoj HNL.

MODD


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter