Jens Andersson: Iz Hajduka sam otišao jer je postalo preopasno

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Šest godina nakon što je naprasno napustio poziciju sportskog direktora Hajduka Jens Andersson je u podcastu kod švedskog novinara Olofa Lundha pojasnio razloge odlaska iz kluba s Poljuda.

Na konferenciji za novinare početkom listopada 2013. godine na kojoj je vodstvo kluba predvođeno Marinom Brbićem objavilo da dotadašnji sportski direktor nakon četveromjesečne epizode napušta Hajduk Andersson je kao okidač tome naveo obiteljske razloge. Mediji su tada nagađali da je tome doprinijela nemogućnost da se zbog nedostatka škole na engleskom jeziku njegova obitelj preseli u Split.

Međutim u ovotjednom intervjuu u podcastu Lundh Andersson je izjavio da je odluci o odlasku iz Hajduka doprinijelo i to što je počeo osjećati opasnost. Tako navodi da se za vrijeme obavljanja posla sportskog direktora u splitskom klubu našao u situaciji da je pregovarao s ljudima koji su za vrijeme sastanaka u restoranima, koji su tom prilikom bili zatvoreni za javnost, bili naoružani zbog čega je naknadno osjećao strah.

Andersson je potvrdio i da je po imenovanju na funkciju sportskog direktora Hajduka dobio ponude od nekoliko različitih menadžerskih agencija koje su mu za blisku suradnju nudile mito, ali je te ponude odbio. Međutim, bojao se da će ljudi u tim agencijama pomisliti da je njihovu ponudu odbio jer na taj način već radi za nekog drugog.

Švedski stručnjak je opisao i kako je u Hajduku imao tajnicu koja mu je posluživala kavu što mu je bilo neobično te se zbog toga požalio predsjedniku Brbiću smatrajući da mu tako što nije potrebno, no čelnik Hajduka je odgovorio da će tajnica smatrati da je Andersson nezadovoljan s njom ukoliko je oslobodi te dužnosti.

Nakon Hajduka Andersson je godinu dana bio direktor razvoja AIK-a da bi od studenog 2014. do prosinca 2016. godine obnašao dužnost sportskog direktora danskog Aarhusa.

U srpnju prošle godine je postao glavni direktor AIK-a koji se trenutno kolo prije kraja prvenstvene sezone nalazi na četvrtom mjestu Allsvenskan lige sa šest bodova zaostatka za vodećim Djurgardenom. U klubu iz Stockholma je tri godine obnašao funkciju sportskog direktora i prije dolaska u splitski klub.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email