Jedan igrač Istre pozitivan na COVID-19, stručni stožer i ostali igrači negativni

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Pulski prvoligaš Istra 1961 službenim je priopćenjem obavijestio javnost da je jedan igrač kluba pozitivan na COVID-19, što je prvi takav slučaj u redovima ‘Zeleno-Žutih’. Do sada su pozitivne testove od prvoligaških klubova imali u Lokomotivi i Dinamu, no nije bilo potrebe za karantenom ostatka momčadi i stručnog stožera, a takva je situacija i u slučaju Istre.

Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre je sukladno svim propisanim mjerama obavijestila nadležnu epidemiološku službu te je igrač u toku petka zaprimio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza – stoji u priopćenju kluba s Aldo Drosine.

Nakon obavijesti o pozitivnom nalazu jednog od igrača u NK Istri je provedeno testiranje svih igrača prve momčadi i cjelokupnog stožera prve momčadi NK Istre putem kvalitativnog imunokromatografskog testa za otkrivanje antitijela IgG i IgM na SARS-CoV-2 te su svi ostali nalazi negativni. Svi članovi prve momčadi biti će dodatno testirani na COVID-19 u nadolazećim danima.

Za kraj vrijedi naglasiti da je epidemiološka služba procijenila da u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera. NK Istra provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici.

Istra danas na Rujevici gostuje kod Rijeke, a susret počinje u 17 sati i 55 minuta.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email