Jebo vas Maksimir

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Televizijski serviser na klupi reprezentacije dovršeni Maksimir doživljava kao civilizacijsko pitanje. Televizijski komentator proklinje sudbu kletu što ovakva reprezentacija ne igra na pravom stadionu. Televizijski „brend“ koji govori o sebi u trećem licu, a hobi mu je obnašanje funkcije predsjednika HNS-a, moli sve za pomoć, ali prvenstveno državu.

Problematika stadiona može se raščlaniti na tri dijela. Prvo, tko bi točno trebao platiti dovršetak Maksimira? Zar nije previše novca dosad ulupano u rupu bez dna, koja skoro dvadeset godina od početka gradnje nije ni blizu kraja? Očekuje se pomoć države, ali ustvari se prstom upire u lokalnu vlast, te postavlja upit zašto srce, ruke i lopate ne odjekuju Maksimirom? Naravno, lokalna vlast već je rasfučkala previše novaca, ali teško bi takav zaključak došao do primozga naših junaka.

>> Dinamov ‘gradski’ + ‘uskočki’ novac = bolnica, 14 vrtića, 7 škola, stadion…

Naravno, ne radi se ovdje samo o stadionu reprezentacije koja na njemu odigra nekoliko utakmica godišnje, već se između redaka želi legitimirati i dignuti svojevrsni spomenik pljački hrvatskog nogometa koja je krenula monopolizacijom lige, a zatim i Hrvatskog nogometnog saveza od bagre koja vodi Dinamo. Prosječan građanin vulgaris u sebi se priupita jedno: treba li zaista još i lipa iz javnog novca biti proslijeđena u mafijaško leglo?

>> Prestanimo financirati Dinamo!

Drugi dio problematike odnosi se na temu zar je Hrvatska na razini Farskih otoka, Andore, Lihtenštajna, Republike Peščenice, Vatikana, San Marina i Luksemburga pa treba imati samo jedan stadion koji će zadovoljavati osnovne kriterije? Zar je Zagreb dobio koncesiju na nacionalnu reprezentaciju, a Split, Rijeka, Varaždin, Osijek i Pula nemaju infrastrukturu nužnu za odigravanje službenih utakmica? Zar su navedeni gradovi zadovoljni time da im se eventualno baci kakva kost s jednom do dvije kvalifikacijske utakmice ili utješnom nagradom poput rastrčavanja protiv Moldove, San Marina ili Gibraltara? Daleko od očiju, daleko od srca.

Treća problematična točka je jednostavno razumna – što si sami ne napravite stadion? Zar stadion na kojem već vijeke vjekova igra Dinamo, klub koji je „pun ko brod“, a njegovim čelnicima se igrom slučaja sudi za najveću pljačku u povijesti, nije u ovih desetak godina mogao zažbukati i dići ceradu nad imovinom koju ionako on jedini koristi?

>> Financijski izvještaj GNK Dinamo 2016.: Rekordna zarada, rekordno trošenje

Zar Hrvatski nogometni savez, koji stalno trubi da ima osigurana sredstva od FIFA-e, a iste troši na potpune pizdarije nije mogao također ući u investiciju?

>> HNS na PR, intelektualne usluge i “ostale osobe” potrošio skoro 100 milijuna kuna

Na kraju krajeva, svi vrlo dobro znamo domete sposobnih čelnika HNS-a. Koliko puta je već premrzla zagorska ilovača u Tuheljskim Toplicama, a nekoliko puta polagan kamen temeljac; da bi sve završilo kao perfridno mazanje očiju i velikom prevarom? Što se dogodilo s kampom na Sveticama gdje danas pomalo niče džungla?

>> Kamp na Sveticama za krpiguze, hulje i lažljivce

Jadnici koji vode HNS ili im indirektno sufliraju kojekakvi „Savjetnici“ imaju jedinu ulogu – napuniti vlastite džepove. Na kartu emocija i lažne patetike, te narodne ljubavi prema nacionalnoj vrsti žele izmusti koliko se još može, ovaj put preko nacionalnog stadiona i kampa. Uz političko-pravosudno odobravanje, te antagonizacijom naivnog naroda protiv navijačkog pokreta, iza kulisa se trude pokrasti koliko god je to još moguće. Jeziva slika potopljenog nedovršenog Maksimira u subotu zaista je sjajan prikaz u kakvom se stanju nalazi hrvatski nogomet posljednjih četvrt stoljeća. To je Maksimir kakav zaslužuju Drago Ćosić, Čačić Ante i Davor Šuker. To je Maksimir po mjeri poslušne ergele okupljene oko Zdravka Mamića i političkog establišmenta koji je sve to omogućio, i omogućava.

Goran Đulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter