Jasenko Ljubica: Članovi Hajduka slabo koriste popuste kod ambasadora

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sredinom travnja Odjel za članstvo HNK Hajduk prezentirao je članovima kluba i široj javnosti inovativan projekt “Ambasador Hajduka” koji omogućuje članovima kluba dodatne pogodnosti u suradnji s pravnim osobama i tvrtkama koje su prihvatile uvjete i pravilnik ove marketinške ideje. S obzirom da je već sada po broju članova premašena rekordna izborna 2011. godina (8500), voditelj Hajdukovog Odjela za članstvo Jasenko Ljubica izvijestio nas je o rezultatima za prva četiri mjeseca projekta, koji je napravljen po uzoru na slične promotivne akcije velikih europskih klubova za povećanja članstva

nogometplus.net: Kako ste zadovoljni početkom projekta “Ambasador Hajduka” ?

Zadovoljni smo. Polagali smo velika očekivanja u ovaj projekt i djelomično smo ih realizirali. Ipak, kako smo naglasili, projekt je dugoročnog karaktera tako da imamo vremena izvršiti korekcije i optimizirati projekt u budućnosti. Nisu to velike stavke, ali mi radimo tako da uvijek težimo konstantnom unapređivanju i usavršavanju. To je neprekidan proces.

nogometplus.net: Koliko je pravnih subjekata potpisalo suradnju u prva četiri mjeseca projekta ?

Za sada imamo 53 potpisana ambasadora od početnih sedam koliko ih je krenulo u projekt. Također, novi ambasadori pristižu svakodnevno tako da ih ima nekoliko koji čekaju potpis predsjednika Uprave. Projekt svakodnevno raste i to je dobro.

nogometplus.net: Koje djelatnosti su najviše zastupljene ?
Najzastupljenije kategorije su trgovina s deset ambasadora te automdash;moto (što je za nas svojevrsno iznenađenje) s devet ambasadora, nakon čega slijedi zabava i turizam sa sedam ambasadora itd. Također, zbog velikog interesa morali smo dodati nove kategorije pa su tu, uz standardne još i financije, graditeljstvo i sl..

nogometplus.net: Planirate li dodatne marketinške aktivnosti za promociju projekta ?

Jasno. Ipak, za svaku promociju treba uložiti sredstva, a tu smo ˝tanki˝, radimo s onim što imamo, a to zbilja nije puno i sve je višestruko teže. Oslanjamo se na našu internetsku stranicu i Facebook, na naše partnere i to je otprilike naš trenutni doseg.

nogometplus.net: Smatrate li da je ovaj projekt pridonio povećanju članova s obzirom da broj članova konstantno raste ?
Apsolutno. Ipak, nemoguće je reći u kojoj mjeri. Sigurno je da je projekt inovativan za Klub i članove, ali za sada ne možemo mjeriti efekt no i to je nešto što će se promijeniti u budućnosti.

nogometplus.net: Projekt Ambasador je novost u hrvatskom nogometnom svijetu mdash; smatrate li da je dovoljno prepoznat od strane pravnih osoba i članova kluba ?

Od strane pravnih osoba, dakle naših ambasadora apsolutno! Što se članova tiče tu nismo zadovoljni, to je činjenica. Povratne informacije koje imamo od ambasadora jesu takve da ukazuju na vrlo slab odaziv članova. Razloge tome, osim u našoj financijskoj slabosti koja nam ne dozvoljava agresivniji marketing projekta, treba tražiti i u činjenici da je ovo tek početak projekta pa još uvijek nije stvorena navika članova da postoje mjesta gdje samo za njih vrijede povlašteni uvjeti. Ipak, svjesni smo toga i naći ćemo metode kojima ćemo to ispraviti.

nogometplus.net: Postoji li mogućnost da projekt zaživi izvan granica RH ?

Naravno. U pregovorima smo s našim članovima u SADmdash;a i u ostalim zemljama, ali morate shvatiti da mi teško možemo internacionalizirati projekt kao na kraju krajeva i članstvo ˝sa stola˝ u Odjelu. Treba sjesti u avion ili auto i sva ta mjesta obići, održati sastanke, prezentacije, tribine, a to trenutno nismo u stanju. Razlozi su nam svima jasni. Ipak, sigurni smo da ćemo uspješno okončati pregovore s nekolicinom potencijalnih ambasadora u inozemstvu s kojima smo već neko vrijeme u komunikaciji.

nogometplus.net: Možemo li u budućnosti očekivati nove projekte i pogodnosti za članove kluba ?

To nam je ˝svrha postojanja˝. Dakle odgovor nije da, već naravno. Razvijamo dosta projekata, a prezentirat ćemo ih kada budu spremni. Siguran sam da će članovi biti zadovoljni. Možete biti mirni.

nogometplus.net: Hoćete li ostvariti zadani cilj od 10.000 članova do kraja 2014. godine uz pomoć Ambasadora i ostalih promotivnih akcija ?

To smo tvrdili i prije godinu i pol dana. Sada su te brojke nadomak stvarnosti što nas u Odjelu za članstvo čini vrlo ponosnim. Kad dođemo do te brojke biti će to velik dan za članstvo, Hajduk i sve nas koji se borimo za velikog Hajduka. No od priče nema rezultata. Trebamo konstantno raditi jer samo profesionalnim radom možemo ostvariti zadani cilj.

Romano Kolendić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Luštica srušio Sydney

Nogometaši Western Uniteda slavili su protiv Sydneyja rezultatom 2:1, a glavna zvijezda susreta bio je Steven Luštica.

Twitter