Ivan Leko najbolji trener, a Lovre Kalinić najbolji vratar belgijske lige

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Jučer je u Belgiji održana gala večer na koji su po 65. put dodijeljena priznanja Gouden Schoen najboljima u belgijskom nogometu za proteklu godinu. Nagrada se dodjeljuje od 1954. godine, a u glasovanju sudjeluju sportski novinari, članovi uprave Belgijskog nogometnog saveza, nogometni suci te bivši dobitnici ovog priznanja…

Priznanja su dobila i dvojica Hrvata. Ivan Leko iz Club Bruggea je proglašen za najboljeg trenera dok je Lovre Kalinić koji je početkom ove godine Gent zamijenio Aston Villom drugu godinu u nizu dobio nagradu za najboljeg vratara.

Leko koji je prošle sezone osvojio prvenstvo s Club Bruggeom je ukupno dobio 258 bodova što je pet više od drugoplasirano Philippea Clementea iz Genka, a na trećem mjestu je s 98 bodova završio Ricardo Sa Pinto iz Standarda.

Kalinić je pak pak dobio 160 bodova, a prvi pratitelji su mu bili Guillermo Ochoa iz Standarda s 132 boda i vratar Antwerpa Sinan Bolat s 119 bodova.

Za najboljeg igrača Jupiler lige je proglašen Hans Vanaken iz Club Bruggea, a njegov suigrač Wesley Moraes je najveća nada dok je najljepši pogodak djelo još jednog nogometaša Club Bruggea Siebe Writersa.

Eden Hazard je ispred Kevina De Bruynea i Driesa Mertensa dobio nagradu za najboljeg belgijskog nogometaša u inozemstvu, a Tessa Wullaert iz Manchester Cityja je najbolja nogometašica.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter