Igrači, treneri i zaposlenici Istre 1961 pristali na smanjenje primanja

Foto: NK Istra 1961
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon Osijeka, Rijeke, Hajduka te Dinama i Istra 1961 je objavila da su njeni igrači, treneri i zaposlenici pristali na smanjenje primanja koje će vrijediti do konca sezone 2019./20. Zeleno-žuti navode da se radi o proporcionalnom smanjenju, ali nisu otkrili o kojem postotku se radi.

Priopćenje kluba s Aldo Drosine:

Uprava Nogometnog kluba Istra 1961 upućuje iskrenu zahvalu svim zaposlenicima, igračima i trenerima kluba, povodom prihvaćanja odluke Uprave o nužnom smanjenju plaća do kraja natjecateljske sezone 2019/2020.

Ova odluka bila je nužna s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti u trenucima velike krize u Hrvatskoj prouzrokovane pandemijom COVID-19.

Prije svega, odluke o proporcionalnom smanjenju plaća su donesene imajući na umu sve poteškoće koje će gospodarskim subjektima donijeti gospodarska kriza sada i u narednom periodu, a koja će se odraziti i na nogometne klubove.

Uprava kluba ovim mjerama želi zaštititi sva radna mjesta i osigurati uvjete za redovnu isplatu plaća svim radnicima, trenerima i igračima te izbjeći sve moguće odluke o smanjenju broja radnika u ovom teškom razdoblju.

Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku Uprave kluba. – zaključuje se u objavi Istre 1961.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email