Igore, (ne) povedi nas!

Foto: Miro Gabela / Hajduk.hr
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

U današnjem izdanju Sportskih novosti Igor Tudor je iznio svoju ideju i viziju Hajduka koju je proteklih dana predočio predsjedniku Jasminu Huljaju. U navedenoj viziji Tudor je zatražio autonomiju u radu te je kao prvog suradnika (koji bi bio zadužen za struku) predložio Marija Stanića. Osim toga dotaknuo se i Akademije Hajduka na čijem je čelu protekle dvije godine Krešimir Gojun smatrajući da se više bavila PR-om nego kvalitetnim radom.

Kao kandidatu za novog trenera Hajduka potrebno se prisjetiti i onih stvari koje nisu bili dobre za vrijeme njegovog prvog mandata na klupi splitskog kluba. Potrebno se prisjetiti toga da se radi o treneru koji je primjerice znao Nikolu Vlašića staviti na poziciju beka, koji je sudjelovao u tome da Antonio Milić ode u Belgiju za svega 500.000 EUR, koji je bio spreman udijeliti slobodne papire Lovri Kaliniću jer nije bio u formi i koji je stavio Stipicu na vrata te umalo ispao iz Europe da se u uzvratu protiv Shakhter Karagandyja nije ukazao upravo Lovre Kalinić.

Potrebno se prisjetiti toga da je to trener kojem su igrači za Hajduk bili i Ivan Božić iz Hrvatskog dragovoljca, Jo iz Istre koji je i stigao na Poljud, ali je još brže otišao te da je okidač njegova odlaska iz Hajduka bilo to što nije angažiran stoper Nikola Žižić. Nakon ne baš malog broja utakmica nekolicina protivničkih igrača je po Tudoru imalo mjesta u momčadi Hajduka.

Okrznuo se Tudor i rada Akademije i izjavio da je to da se u nogometnoj školi dobro radi zapravo mit. U svom obraćanju naveo je i jednu utakmicu druge ekipe koja je odigrana proteklog vikenda i na kojoj je vidio da nema dominantne igre i pojedinačne kvalitete. Istodobno je očito propustio dosadašnje nastupe druge momčadi i činjenicu da je zahvaljujući tim nastupima seniorskoj ekipi priključeno dosta igrača koji su pripreme odradili na razini, pokazujući da se na njih može računati u budućnosti. Radi li Akademija dobro prvenstveno će pokazat vrijeme jer nijedna škola ne traje dvije godine da bi se mogli vući generalni zaključci.

>> Siniša Oreščanin – trener s jasnom idejom i znanjem kako istu sprovesti u djelo (FOTO&VIDEO)

Tudor je nesumnjivo čovjek velike energije koji je nakon Hajduka prikupljao iskustvo i u renomiranim klubovima (PAOK, Karabukspor, Galatasaray, Udinese) i koji je i na Poljudu pokazao trenerski talent, ali je i osoba teškog karaktera kojem je isti bio ne samo vrlina nego i mana koja je ponekad bila fatalna po njegove ambicije. Je li u proteklom periodu napredovao po pitanju nabrojanih manjkavosti koje je prezentirao u prošlosti teško je sa sigurnosti znati, sigurno je da Hajduku danas u slučaju njegovog imenovanja treba Tudor koji će biti bolja verzija od onog koji je bio u prvom mandatu.

Međutim, prije bilo kojeg imenovanja predsjednika Huljaja zajedno sa postojećim, a moguće i nekim novim sportskim direktorom, ima zadatak i odgovornost odrediti sportsku strategiju kluba, odnosno odgovoriti na pitanje kakvog trenera želi da bi mogao znati koga da odabere. Hajduku treba ozbiljno promišljanje, a ne brzopletost i nadanje da će sve ispasti dobro.

>> Hajduk treba znati što želi, da bi birao koga želi

N.B.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter