I Bugari odredili datum nastavka nogometne sezone

Foto: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Još jedna europska nogometna liga je dobila datum povratka natjecanja. Bugarski nogometni savez je priopćio da će se sezona nastaviti od petka, 5. lipnja. Utakmice će se igrati uz poštivanje epidemioloških mjera te bez prisustva gledatelja na stadionima. Klubovi će s treninzima započeti od 15. svibnja, a prije priprema igrači, treneri te drugo klupsko osoblje će od strane Saveza biti testirano na koronavirus što će koštati 50.000 eura.

Igrati će se dva redovna kola, a potom pet umjesto predviđenih deset susreta doigravanja te na koncu razigravanje za europska mjesta i ispadanje iz lige tako da bi sezona trebala završiti do 11. srpnja. Već tjedan dana kasnije predviđeno je igranje Superkupa, a početak sezone 2020./21. je zakazan za 25. srpnja. Kad je kup u pitanju polufinalisti će odlučiti žele li igrati na jednu ili dvije utakmice, a finale je predviđeno za 4. srpnja.

Odluka o nastavku drugoligaškog natjecanja je također ostavljena za klubove koji do 10. svibnja imaju opciju izabrati između nastavka sezone u formatu doigravanja ili konačnog prekida sezone. Prvak bi osigurao promociju, a drugoplasirani i trećeplasirani doigravanje s klubovima prve lige. Nastavlja se i ženska nogometna liga dok su treća i niže amaterske lige već ranije definitivno prekinute.

Trenutno vodeća momčad bugarske prve lige  s 55 osvojenih bodova u 23 odigrane utakmice je Ludogorec, što je devet više od Lokomotiv Plovdiva kojeg vodi Bruno Akrapović.

Službene odluke oko nastavka sezone:

– Francuska – otkazano
– Nizozemska – otkazano
– Farski otoci – od 9. svibnja
– Njemačka – od 16. svibnja
– Mađarska – od 23. svibnja
– Češka – od 25. svibnja
– Poljska – od 29. svibnja
– Portugal – od 30. svibnja
– Hrvatska – od 30. svibnja
– Srbija – od 30. svibnja
– Izrael – od 30. svibnja
– Crna Gora – od 1. lipnja
– Bugarska – od 5. lipnja
– Švicarska – od 8. ili 19. lipnja
– Turska – od 12. lipnja
– Norveška – od 16. lipnja

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email