HUNS: Neprovjerenim informacijama Ejupi je okarakteriziran kao nasilnik i razbijač

Grafika: HUNS
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon napada koji je u srijedu doživio napadač Slaven Belupa Muzafer Ejupi, koji je tom prilikom prema ocjeni službenih osoba zadobio lakše tjelesne ozljede, javno se putem priopćenja obratila i Hrvatska udruga “Nogometni sindikat”.

>> Slaven Belupo objavio slike ozlijeđenog Ejupija

Poručili su:

S obzirom na događaj koji se dogodio u srijedu, 25. rujna 2019. u Koprivnici, a povezan je s Muzaferom Ejupijem, igračem NK Slaven Belupo i članom Nogometnog sindikata, ovom prilikom prvenstveno želimo iskazati žaljenje radi navedenog događaja koji je za posljedicu imao teške fizičke ozljede, a koje su mogle imati i tragični ishod.

Drago nam da je klub stao uz svog igrača i nije donosio ikakve odluke prije no što su uistinu bile poznate sve okolnosti ovog događaja, a prema rješenju nadležnih državnih tijela.

Također, u medijima su se pojavile neprovjerene informacije koje su Ejupija okarakterizirale kao nasilnika i razbijača, čime su nepovratno naštetili njegovom ugledu i instantno uništili sve dobro što je igrač stvarao tijekom cijele svoje karijere.  

Presumcija nevinosti jedno je od temeljnih načela suvremenog sustava ljudskih prava i riječ je o pravnom mehanizmu kojim se osigurava da je svaka osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja. Smatramo da je percepcija javnosti važna u kontekstu presumcije nevinosti i da treba prestati s pripisivanjem negativnih karakteristika onim osobama koje se smatraju krivima samim time što se nalaze u prisustvu policije.

Dijelom svakodnevnog društvenog diskursa svakako moraju prestati biti stereotipi i predrasude o nogometašima kao divljacima, osobama sklonim tučnjavi, fizički agresivnima ili nepoželjnim strancima u Hrvatskoj. Oni nepovratno štete ne samo stvarnoj slici profesionalnih nogometaša, već ugrožavaju i njihovu egzistenciju, kao i njihovih obitelji.

Muzaferu želimo što brži oporavak i povratak u igru!


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email